Urla'da Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Yılı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Urla'da Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Yılı Kutlandı

Urla\'da Türk Polis Teşkilatı\'nın 171. Yılı Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın 171. yıl dönümü nedeniyle Urla Cumhuriyet Meydanı ve Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

10.04.2016 13:51

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. yıl dönümü nedeniyle Urla Cumhuriyet Meydanı ve Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Urla İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, "Şehit haberleri gelirken bugün sizlerle birlikte olmak ve sizlerin bizim arkamızda olduğunuzu bilmek bizlere onur ve gurur vermektedir" dedi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. yıl dönümü dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Urla İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Şahin'in Atatürk anıtına çelenk sunması ile tören son buldu. Urla Kaymakamı Murat sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, emniyet mensupları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve Urla halkının katılım gösterdiği kutlama töreni Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti.

"ŞEHİT HABERLERİ GELİRKEN ARKAMIZDA OLDUĞUNUZU BİLMEK GURUR VERİYOR"

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Urla İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin yaptı. Şahin, "Polis Ali Fehmi Efendi gibi kahraman bir Türk polisini bağrına basan Urla'da teşkilatımızın yıl dönümünü kutlamak benim için çok gurur verici bir durum. Çok zor günler geçirdiğimiz şu dönemde zor anıları olan ve birçoğunu tanıdığımız arkadaşlarımızın şehit haberleri gelirken bugün sizlerle birlikte olmak ve sizlerin bizim arkamızda olduğunuzu bilmek bizlere onur ve gurur vermektedir. Bu yüzden hepinize çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

12/12 ÇALIŞAN URLA POLİS TEŞKİLATI'NA TEŞEKKÜR

Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ise konuşmasında, "Kamu güvenliğini sağlamak öyle bir durumdur ki, nasıl ki biyolojik olarak bir insanın nefes alma ihtiyacı varsa ve nefes almadan yaşaması mümkün değilse, bir toplumun kamu güvenliğini sağlamadan yaşaması mümkün değildir. Nasıl ki havadan ancak yoksun kaldığımızda havanın kıymetini anlarız, güvenlik işi de böyle bir durumdur. Kamu güvenliği tehlikeye girdiğinde anlarız ne kadar önemli olduğunu. Bunu tesis etmek de özellikle böyle zorlu bir coğrafyada, dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu bir bölgede çok kolay bir iş değildir. Bunun için ekstra efor sarf etmek lazım. İşte Urla Polis Teşkilatımız da bu yılın büyük bir bölümünü 12/12 çalışarak geçirdiler. Günün 12 saatini çalışarak geçirdiler. Geri kalan 12 saat içinde de uyku ihtiyaçlarını karşıladılar. Ailelerine vakit harcadılar. Diğer ihtiyaçlarını karşıladılar. Vatan millet uğruna seve seve çalıştılar. Buradan bir kez daha böylesine özel bir günde tüm polis teşkilatımıza teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

"İLETİŞİM YOLUNDA DOLANDIRICILIK" OYUNU

Konuşmaların ardından Türk Polis Teşkilatı'nın 171. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında yarışmaya giren öğrencilere plaketleri taktim edildi. Programın son etkinliği ise Urla Belediye Konservatuarı Koordinatörü ve İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Sedat Şenoğlu'nun hazırladığı Urla Belediye Konservatuarı öğrencilerinin oynadığı "İletişim Yolunda Dolandırıcılık" konulu kısa tiyatro oyunu oldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla'da Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement