Uşak Sosyoloji, 20. Sosyoloji Öğrencileri Kongresine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Uşak Sosyoloji, 20. Sosyoloji Öğrencileri Kongresine Katıldı

Uşak Sosyoloji, 20. Sosyoloji Öğrencileri Kongresine Katıldı

Uşak Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri, bu yıl Aydın'da 20. si düzenlenen Sosyoloji Öğrencileri Kongresine katıldı.

08.05.2014 08:19  Güncelleme: 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri, bu yıl Aydın'da 20. düzenlenen Sosyoloji Öğrencileri Kongresi'ne katıldı. Kongrede kendilerine özel oturum ayrılan UÜ Sosyoloji öğrencilerinin, oturum başlığı Uşak İlinde Sosyal Sorumluluk Alanları ve Çalışma Biçimleri oldu.

Sosyoloji bölümü öğrencileri henüz birinci sınıf olmalarına rağmen, konularının içeriği ve sunumuyla göz doldurdular. Öğrencilere refakat eden Yrd. Doç. Dr. A. Çağlar Deniz, öğrencilerinin uzun soluklu bir çalışmanın verilerini kongrede paylaştıklarını, UÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Avcı ise bu çalışmanın başlatılması ve proje haline getirilmesindeki emeklerinin semeresini verdiğini söyledi.

UÜ Sosyoloji öğrenciler, sunumlarını dinleyerek çeşitli açılardan değerlendiren Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerife Geniş'e de müteşekkir olduklarını ifade ettiler.

Kongrede Uşak Üniversitesi öğrencilerinden Büşra Yılmaz "Sosyal Sorumluluk, Sosyal Dışarma ve Sosyal Dahil Etme/İçerme", Oğulcan Özener "Çocuk Esirgeme Kurumlarının Sevgi Evleri Projesi", Kemal Kamacı "Denetimli Serbestlik ve Taşra Uygulamaları", Gamze Akbulut "Engelli Olmak ya da Olmamak"ı, Dilek Özilhan "Sosyal Sorumlulukta Yaşlılar ve Huzurevi", Nur Erçin Kesebir "Kadın Olmanın Dayanılmaz Hafifliği: Sığınak Aramak", Şeyma Karakuş ise "Uşşak Aşevi ve Sevgi Mağazaları" adlı bildirilerini sundular.

Kongrede ayrıca Uşak şehri özelinde taşrada engelli, yaşlı, çocuk, kadın ve suçlu bireylere dair kamu ve sivil toplum kuruluşlarında alınan tedbir ve önlemler sosyolojik bir gözle ortaya konmaya çalışıldı.

Bildiri özetleri, kongre kitapçığında basılan öğrenciler yol masraflarını karşılayan Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na, maddi manevi desteklerini hissettikleri hocaları ve arkadaşlarına teşekkür ettiler. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Sosyoloji, 20. Sosyoloji Öğrencileri Kongresine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement