Utek Genel Başkanı Dr. Özdoğan: "Teknoloji Yatırımları Türkiye'yi Dünyada Liderliğe Taşır" - Son Dakika
Yerel

Utek Genel Başkanı Dr. Özdoğan: "Teknoloji Yatırımları Türkiye'yi Dünyada Liderliğe Taşır"

Utek Genel Başkanı Dr. Özdoğan: "Teknoloji Yatırımları Türkiye\'yi Dünyada Liderliğe Taşır"

Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Kültürel İlişkiler Birliği UTEK Genel Başkanı Dr. Ömer Özdoğan yaptığı açıklamada yenidünyada en değerli yatırımın Teknoloji olduğunu söyledi.

24.09.2014 12:32

Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Kültürel İlişkiler Birliği UTEK Genel Başkanı Dr. Ömer Özdoğan yaptığı açıklamada yenidünyada en değerli yatırımın Teknoloji olduğunu söyledi. Özdoğan; "Teknoloji, üretim yöntemlerinde ve ürünlerde 'yenilik' ortaya çıkarmayı; bu yeniliklerle, üretimi kapasitesini artırmayı, verimliliği geliştirmeyi sağlayan, yani rekabet üstünlüğü kazandıran bir anahtardır. Teknoloji sadece sektörlerin değil ülkelerin güçlü var oluşlarında da büyük önem arz etmektedir" dedi.

Özdoğan gelişmiş ülkelerin teknoloji üretme çalışmalarından elde ettikleri yenilikleri, gelişmemiş ya da az gelişmiş ülkelere fahiş fiyatlarla transfer ettiklerini dile getirerek bu durumun büyük ekonomik dengesizliklere neden olduğunu belirtti.

Teknolojiyi üretenin insan olduğu gerçeği unutulmadan, ülkemizin de insana yatırım felsefesinden yola çıkarak ilerleyen süreçte teknolojiyi üretecek donanımlı insan zenginliğine kavuşmak hedefinde ısrarcı olması gerektiğini söyleyen UTEK Genel Başkanı Dr. Ömer Özdoğan "tknolojiyi üreten bir ülke olmamız halinde jeopolitik ve joestratejik avantajlarımızında etkisiyle dünyanın lider ülkesi olmamamız için bir neden kalmayacaktır" dedi.

Faizden ve sanal finans ekonomisinden arınmanın yolu olarak da teknolojiye yatırımı işaret eden Özdoğan, mutlu ve ayakları üzerine sağlam basan yurttaşların yaşadığı güçlü bir Türkiye için teknolojiyi üretecek yatırımlara değer vermenin kaçınılmaz olduğunu söyledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Utek Genel Başkanı Dr. Özdoğan: 'Teknoloji Yatırımları Türkiye'yi Dünyada Liderliğe Taşır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement