Uzak Köylerde Gönüllü İtfaiyeciler Yetiştirilecek - Son Dakika
Yerel

Uzak Köylerde Gönüllü İtfaiyeciler Yetiştirilecek

Uzak Köylerde Gönüllü İtfaiyeciler Yetiştirilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli'den uzak olan köylerde yangına il müdahalede bulunulması için bu köylerdeki vatandaşlardan oluşan gönüllü itfaiyeciler yetiştirecek.

04.03.2013 13:18

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli'den uzak olan köylerde yangına il müdahalede bulunulması için bu köylerdeki vatandaşlardan oluşan gönüllü itfaiyeciler yetiştirecek. Körfez İlçesi Kutluca Köyü Önezli Mahallesi'nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında vatandaşlara bu konuda çağrıda bulunuldu. Gönüllü itfaiyecilerin oluşturulacağı bu köylere ayrıca portatif yangın söndürme aracı da verilecek.

Körfez İlçesi Kutluca Köyü Önezli Mahallesi'nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Antikkapı Genel Müdürü Fahrettin Kandemir, Belde A.Ş Genel Müdürü Kemal Yazıcı, AFAD İl Acil Durum Müdürü Osman Metin Saroğlu, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, Önleme Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu, AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Kocaeli'deki merkeze uzak olan köylerdeki vatandaşların Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile işbirliği içinde olmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek özellikle orman yangınlarında olmak üzere köylerdeki yangınlarda görev alabilecek gönüllü itfaiyecilerin profesyonel itfaiyecilerin geleceği zamana kadar ilk müdahaleyi yapacaklarının altını çizdi.

Kutluca, Sevindikli ve çevre köylerini kapsayan Gönüllü İtfaiyecilik eğitimlerinin başlatılması için yapılan değerlendirme toplantısına Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk, Sevindikli Köyü Muhtarı Fikri Yaşar Koşan da katıldı. Muhtarlar katılımcılara teşekkür ederek bu çalışmanın köyleri için hayırlı olacağını ifade etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uzak Köylerde Gönüllü İtfaiyeciler Yetiştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement