Uzunköprü'de Karpuz Hasadı - Son Dakika
Yerel

Uzunköprü'de Karpuz Hasadı

Uzunköprü\'de Karpuz Hasadı

Trakya’nın karpuz ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayan Edirne’nin Uzunköprü ilçelerine bağlı köylerde yetiştirilen turfanda karpuz hasadının başladığı bildirildi.

09.07.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya'nın karpuz ihtiyacının yüzde 20'sini karşılayan Edirne'nin Uzunköprü ilçelerine bağlı köylerde yetiştirilen turfanda karpuz hasadının başladığı bildirildi.

Trakya'nın verimli topraklarına sahip olan ve bölgenin karpuz ihtiyacının yüzde 20'sini karşılayan Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde yetiştirilen karpuzların hasadı bayram öncesinden başlandı. Karpuz üreticileri, bu yıl fiyatların kendilerinin memnun ettiğini ve hasadın verimli başladığını ifade etti.

"Köylerimizde karpuz kırımı başladı"

Uzunköprü Kaymakamı Kemaly Yıldız, "İlçemize bağlı köylerde turfanda karpuzlar kırılmaya (toplanmaya) başladı. Trakya'nın karpuz ihtiyacının yüzde 20'sini karşılayan Uzunköprü'de, havaların ısınmasıyla birlikte karpuz hasadı başladı. Uzunköprü Sığırcılı Köyü ve çevresinde çok sayıda tarlada sezonun ilk hasadı için karpuz kırımı yapıldı" dedi.

Karpuz kırımında çiftçilere eşlik eden Kaymakam Kemal Yıldız, hasadın bol, bereketli ve kazançlı olması dileğinde bulundu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uzunköprü'de Karpuz Hasadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement