Vali Cerrah'ın Belde Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Vali Cerrah'ın Belde Ziyareti

Vali Cerrah\'ın Belde Ziyareti

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, "Eğitim her zaman önceliğimiz."

08.06.2012 12:18

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, "Eğitim her zaman önceliğimiz. İhtiyaç bulunan yerlere okullarımızı ya devlet ödeneği ya da hayırseverlerimizin katkılarıyla mutlaka yaptırıyoruz" dedi.

Vali Cerrah, Emine Siyahoğlu Müstakil Anasınıfı'nın açılışını yapmak üzere gittiği Düziçi ilçesinin Ellek Beldesi'nde Belediye'yi ziyaret etti. Cerrah'ın ziyaretinden onur duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı İshak Yeşildemir, "Sayın Valim, eğitim öğretime yaptığınız katkılar için öncelikle çok teşekkür ediyoruz. Hiçbir çalışmanın boşa gitmeyeceğine inanıyoruz. Eğitim öğretime yapılan bu yatırımların karşılığının gelecekte öğrencilerimizin başarısıyla alınacağına inanıyoruz" dedi.

Vali Cerrah ise eğitime yapılan yatırımların sonuçlarını şimdiden almaya başladıklarını kaydederek, "Öğrencilerimizin modern okullarda en iyi eğitimi almaları için çalışıyoruz. Okulları tip projeler olarak değil özel projeler olarak inşa ediyoruz. Son yapılan okullarımızın hepsi bu özel proje ile yapıldı. Öğrencilerimiz en modern okullarda ve en iyi koşullarda eğitim görecekler. Ayrıca okulların kapanmasıyla okullarımızda onarım çalışmalarımız ve ek bina inşaatlarımız başlayacak. Bazı okullarımızda dağınık binalar bulunuyor. Öğrencilerimizin oyun oynayacağı ve spor yapabileceği alanlar bırakılmamış. Bu tip okullarımızı yıkıp yerine daha büyük ve modern okul binaları yaparak öğrencilerimize spor yapabilecekleri bahçe alanları oluşturacağız" diye konuştu.

Bu yıınl milli eğitimde tam bir yatırım yılı olduğunu vurgulayan Vali Cerrah, Osmaniye'de derslik ihtiyacının en kısa sürede giderilmesi için eğitim projelerinin hızla devam ettiğini de vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Son 3 yıl içerisinde hem devlet ödeneği hem de hayırsever katkılarıyla 600'ün üzerinde derslik yapıldı. Fakat yeni eğitim sistemi 4+4+4 nedeniyle Osmaniye'de 1000'in üzerinde dersliğe daha ihtiyacımız var. İlimiz çok göç alan bir il. Bu nedenle derslik ihtiyacımız fazla. Ayrıca sınıflardaki öğrenci sayısını da en alt düzeyde tutmaya ve öğrencilerin böylece en iyi eğitimi almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle okul yapma çalışmalarımız süratle devam ediyor."

"EĞİTİM HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ"

Vali Cerrah, Ellek'in 24 derslikli bir okula ihtiyacı olduğu bilgisinin kendisine iletilmesi üzerine, "Eğitim her zaman önceliğimiz. İhtiyaç bulunan yerlere okullarımızı ya devlet ödeneği ya da hayırseverlerimizin katkılarıyla mutlaka yaptırıyoruz. Hayırseverlerimizin katkılarıyla ilimiz çok sayıda okula kavuştu. Hayırsever işadamlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. Eğitim projeleri içerisinde özellikle engelli çocukların eğitimine de çok önem verdiğini ifade eden Cerrah, "Evlerinde kapalı bulunan engelli çocuklarımızın eğitim alarak daha iyi bir hayat sürdürebileceklerine, gelecekte belki iş olanaklarına kavuşabileceklerine inanıyorum. Bu nedenle eğitim seferberliğimizde engelli çocuklarımız için yapılan okullar da önemli bir yer tutuyor. Geçtiğimiz günlerde Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'miz açıldı. Ayrıca engelli çocuklarımız için Rehabilitasyon Merkezi yapılacak" şeklinde konuştu.

Eğitim projeleri içerisinde yer alan Endüstri Meslek Lisesi'nden de söz eden Cerrah, "Endüstri Meslek Lisemizin temelini önümüzdeki günlerde atacağız. Endüstri Meslek Lisesi OSB'nin yanında yer alacak olması sebebiyle öğrencilerimize OSB fabrikalarında staj imkanı sağlayacak, öğrenciler mezun olduktan sonra da bu fabrikalarda iş sahibi olabilecekler" dedi.

Vali Cerrah, ziyaretinin sonunda Ellek Belediye Başkanı İshak Yeşildemir'e Osmaniye Valiliği logolu saat hediye etti. Belediye ziyaretinin sonrasında yeni yapılmakta olan Ellek Camisi inşaatında da incelemelerde bulunan Vali Cerrah, Kumarlı-Karagedik-Selverler-Yazlamazlı Grup Köy Yolu'nda incelemelerde bulunmak üzere Ellek'ten ayrıldı. Vali Cerrah'a Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Karalar, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı eşlik etti. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Cerrah'ın Belde Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement