Vali Cerrah, Tabip Odası Osmaniye Temsilciliği Açılışını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Vali Cerrah, Tabip Odası Osmaniye Temsilciliği Açılışını Yaptı

Vali Cerrah, Tabip Odası Osmaniye Temsilciliği Açılışını Yaptı

Adana-Osmaniye Tabip Odası, Osmaniye ilinde verilen kokteyl ile Oda Temsilciliği binasını hizmete açtı.

16.03.2013 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana- Osmaniye Tabip Odası, Osmaniye ilinde verilen kokteyl ile Oda Temsilciliği binasını hizmete açtı.

Temsilcilik açılışında konuşan Adana-Osmaniye Tabip Odası Osmaniye Temsilcisi Dr. Bengü Başlamış İmadoğlu,açılışın Tıp Bayramı'yla birleşmesinden memnuniyet duyduklarını ifa7ev ettti. Günümüzde mesleki örgütlenmeye ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Başlamış, "Tabiplerimizin birbirini görebileceği, kendilerine özgü bir herhangi bir mekan yoktu. Ben burada bu kutsal onurlu mesleği icra eden tüm meslektaşlarımı gerekli ve sosyal yönlerden bir araya getirip çeşitli davet ve faaliyetlerle bütünlüğü ve birliği sağlamayı amaçlıyoruz. Bana bu ulvi görevi veren Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanına ve Yönetim Kurulu Üyelerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten de Tıp Haneyi Amire ve Cerrahhaneneyi Amire Tıp Okulunun Osmanlı Padişahı 2. Mahmut tarafından açılış tarihi olan 14 Mart 1827 de ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edildiğini kaydetti. 14 Mart Tıp Bayramı'nda Osmaniye temsilciğinin açılışı için biraraya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Ökten, üyelere Osmaniye temsilcileri Dr. Bengü Başlamış'a yardım ve destek olmaya çağırdı.

Adana-Osmaniye Tabip Odası Osmaniye Temsilciliğinin açılış kurdelesini kesen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise şiddet olaylarıyla karşı karşıya gelen hekim ve sağlık çalışanlarıyla ilgili tedbirler alınması gerektiğini belirterek, "Alınacak tedbirlerle hekimler kendilerinin güvence altına alındığını bilmeleri onları rahatlatır. Eskiden sadece doktorlara değil tüm devlet memurlarına karşı saygı vardı. Ben şiddet uygulayanın, hastasını kaybetmesinden kaynaklandığını kabul etmiyorum. Maalesef eğitimsizlik, insanların maddiyatçı olması, büyüklere saygısızlık bunların altında yatıyor olabilir. Ayrıca şiddet içeren internet oyunlarını oynayan çocuklar farkında olmadan şiddete meyilli olabiliyor, özeniyorlar. Eskiden herkesin küçükte olsa bahçesi olurdu. Sebze yetiştirir, ayakları toprağa basardı. Şimdi ellerde cep telefonu çocuklar sanal bahçelerde sebze yetiştiriyor. Her şey sanal oldu. Bu yüzden eğitim önemli. Anne babalar çocuklarının internette neler yaptığını takip edip, doğru eğitim vermelidirler" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılarla birlikte Adana-Osmaniye Tabip Odası Osmaniye Temsilciliği binası gezildi.

Açılışa, TTB MYK Üyesi Dr. İsmail Bulca, Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten ve yönetim kurulu üyeleri, SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Özkan, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, Mimarlar Odası Başkanı B.Banu Başlamış Asker, hekimler ve davetlilerin katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Cerrah, Tabip Odası Osmaniye Temsilciliği Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement