Vali Taşkesen'in 'Hes' Çıkışı - Son Dakika
Yerel

Vali Taşkesen'in 'Hes' Çıkışı

Vali Taşkesen\'in \'Hes\' Çıkışı

Tokat Valisi ve Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Mustafa Taşkesen, HES'lerin yapımı ile beraber Kelkit havzasında tahribat olduğunu söyledi.

25.04.2013 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Valisi ve Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Mustafa Taşkesen, HES'lerin yapımı ile beraber Kelkit havzasında tahribat olduğunu söyledi.

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği nisan ayı olağan meclis toplantısı Tokat'ta yapıldı. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen toplantı Tokat Valisi ve Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Vali Mustafa Taşkesen'in başkanlığında Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Maya, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, GOÜ Rektörü Mustafa Şahin, belediye başkanları, İl Genel Meclis üyeleri ve belediye meclis üyelerinin katılımı ile yapıldı. Tokat Vali Yardımcısı Birlik Müdürü Bülent Karacan'ın birlik faaliyetleri konusundaki sunumundan sonra kürsüye gelen Vali Taşkesen, Kelkit Havzası Kalkınma Birliği'nin zaman içerisinde eski ihtişamlı günlerinde olmadığını söyledi. Birlikle ilgili özeleştiride bulunan Vali Taşkesen, "Kelkit Havzası Kalkınma Birliği illeri olarak, Taksim'e çıkarma yapmıştık. Ondan sonra biraz durağanlaşmış olduğunu gözlemliyorum. Birazda amaçlarından sapılmış gibi düşünüyorum. Belediyelere parke ödeneği, park yapılması konusunda yardımlar yapılmış. Bütüncül bakış açısı makro plandaki açıyı kaybetmiş. Valililerimizle yaptığımız toplantıda tekrar bir makro bakış açısı getirmek gerektiğini, yapılan projelerde havzayı ilgilendiren projelere imza atılması yönünde bir prensip kararı aldık" dedi.

Vali Taşkesen, Kelkit havzasında yapılan HES projelerine dikkat çekerek, "Bizim belki en büyük vazifemiz Kelkit havzasının kirlenmemesi, öncelikle bu kirlenmeyi önlemek ve temizlemek olmalı diye düşünüyorum. Bunlarla ilgili de hassas üyelerimiz ve hemşerilerimiz bizlere ulaşıyorlar, nehrin kirlendiğini, suya giremediklerini üzülerek bize söylüyorlar. Mesela bunu temizleyebilir, kirlenmeyi önleyebiliriz. Vadi üzerine birçok HES yapıldı. Hiçbirimizin de haberi yok. İl ve ilçelere bir katkısı da yok gördüğüm kadarıyla. 8 aydır bir tane HES yapan Allah'ın kulu gelip beni ziyaret etmedi. Çok büyük firmalar var. HES'lerin yapımı ile beraber Kelkit havzasında bayağı bir tahribat var. Bunlar konusunda da birlik bir farkındalık oluşturabilir diye düşünüyorum. Temizlikle beraber çevrenin bozulmasına yardım edebilir diye düşünüyorum" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Taşkesen'in 'Hes' Çıkışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement