Vali Ünlüer Yapımı Devam Eden Öğrenci Yurt İnşaatlarında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Ünlüer Yapımı Devam Eden Öğrenci Yurt İnşaatlarında İncelemelerde Bulundu

Vali Ünlüer Yapımı Devam Eden Öğrenci Yurt İnşaatlarında İncelemelerde Bulundu

Demirözü yolu üzerinde bulunan 500 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdu yanında yaptırılmakta olan 750 kişilik Yüksek Öğrenim öğrenci yurdu inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

23.06.2014 13:30

Demirözü yolu üzerinde bulunan 500 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdu yanında yaptırılmakta olan 750 kişilik Yüksek Öğrenim öğrenci yurdu inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Yurt inşaatındaki çalışmaları yerinde incelemek üzere beraberinde Vali Yardımcısı Abdülhamit Karaca, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka ve Yurt-Kur Müdürü Sezai Özden ile birlikte, inşaat alanına giden Vali Mükerrem Ünlüer'i inşaatı yapan firmanın sahibi Fuat Aksoy karşıladı.

Önce bilgisayar ortamında yurtlar hakkında şantiye şefi tarafından Vali Ünlüer'e verilen bilgilerde 11 bin metrekare alan üzerinde yapılan 750 kişilik öğrenci yurdunun A-B-C olmak üzere 3 bloktan oluştuğu, alan içerisinde ayrıca sosyal tesis ve teknik merkezinde olduğu belirtildi. 4300 metre kare alan içerisinde yapılan sosyal tesis alanında oyun alanları spor tesisleri de bulunmaktadır. Teknik merkezde ise doğal gazın yanı sıra enerji merkezi güneş kolektörlerinin de mevcut olduğu belirtildi.

C blokta beton arma, çatı, duvar, sıva, seramik duvar, alcı, iç yalıtım imalatlarının tamamlandığı asma tavan imalatlarının %40 oranında yapıldığı ve çevre yapım imalatlarının tamamlandığını, yapımı bittiğinde teknik merkez sisteminin her bloğu ayrı ayrı çalıştıracağını sözlerine ekleyen firma yetkilisi,

B blokta ise beton arma, çatı, duvar, sıva, seramik duvar, alcı, iç yalıtım imalatları % 60,%80 civarında yapıldığı tüm çevre imalatlarının ise tamamlandığını belirtti.

A blokta ise çatı, duvar, sıva, seramik duvar, imalatlarının tamamlandığını alcı, iç yalıtım imalatları %80 civarında tamamlandığını bunun yanı sıra tüm çevre imalatlarının tamamlandığı belirtti.

Teknik merkez de beton arma, duvar, alçı, sıva, çatı imalatının bittiğini sadece kaplamasının kaldığını, en büyük sıkıntılarının iklimsel sıkıntı olduğunu dile getiren firma yetkilisi, performanslı bir şekilde çalışmaya 15-20 gün içinde başlayabildiklerini ayrıca ciddi bir zemin problemiyle karşı karşıya olduklarını belirten yetkili en küçük bir yağmurda toprağın sıvılaştığını ve bununda çalışmalarını aksattığını belitti.

126 çalışanla birlikte yoğun bir şekilde çalışmaların devam ettiğini belirten yetkili çok önemli bir sıkıntı çıkmadığı sürece 2014 yılı kasım ayında tamamen bitirip teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

Eylül ayı itibariyle öğrencilerin ilimize geleceklerini belirten Vali Mükerrem Ünlüer B ve C blokların öğrencilerin hizmetine açılabilmesi için çalışmaların daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizdi ve bu konuda firma yetkilisinden imkanlarını zorlamasını istedi.

Çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra inşaatları gezen ve öğrencilerin kalacağı odaları inceleyen sayın valimiz Odaların son derece düzenli ve rahat bir şekilde kullanabilecekleri şekilde yapıldığını diğer yurt binalarının odalarına göre buradaki odaların daha ferah ve havadar olduğunu ve burada kalacak öğrencilerin daha şanslı olduğunu belirtti.

Gerek odaların gerekse koridorların zemin döşemelerinin önemli olduğunu belirten vali, estetik ve güzel bir görüntü ortaya çıkabilmesi için zemin döşemelerine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Yurt inşaatındaki incelemelerini tamamlayan vali ve beraberindekiler inşaat alanından ayrıldı. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Ünlüer Yapımı Devam Eden Öğrenci Yurt İnşaatlarında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement