Validen çocuğa gülümseten düdük uyarısı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Validen çocuğa gülümseten düdük uyarısı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Validen çocuğa gülümseten düdük uyarısı
 Güncelleme: 

Validen çocuğa gülümseten düdük uyarısı13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla yaya güvenliğine yönelik yaya bilgilendirme etkinliği düzenlendi.

Validen çocuğa gülümseten düdük uyarısı

SİNOP Sinop'ta 07-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla yaya güvenliğine yönelik yaya bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Vali Erol Karaömeroğlu, arka koltukta oturan çocuğa düdük vererek "Anne ve babanız trafik kurallarına uymadı mı hemen düdükle uyarıyorsunuz" dedi.

Gelincik Mahallesi Fatih Caddesi'nde yapılan bilgilendirme etkinliğine Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, emniyet ve jandarma ekipleri katıldı. Uygulamada Vali Karaömeroğlu vatandaşlara bilgiler vererek broşür dağıtıldı, çocuklara ise hediyeler verdi. Aracın arka koltuğunda oturan çocuğun kemerinin takılması konusunda aileyi uyaran Karaömeroğlu, çocuğa düdük hediye ederek anne ve babasının trafik kurallarına uymadığını gördüğünde düdüğü üfleyerek uyarmasını söyledi.

Uygulama sonrası açıklamalarda bulunan Vali Karaömeroğlu, "Hem yaya şeritlerine dikkat çekmek istiyoruz hem de insanların güvenliğine. Yaya geçitlerine dikkat çekmek istedik. Farkındalık oluşturmak istedik. Bütün amacımız bu uygulamalarda insanlarımızın güvenliği için yayalarımızın, sürücülerimizin güvenliği için. Böyle bir farkındalık yaratıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA