Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Erzincan'da 2011 yılı vergilendirme dönemindeki, vergi rekortmenleri plaketle ödüllendirildi.

28.02.2013 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da 2011 yılı vergilendirme dönemindeki, vergi rekortmenleri plaketle ödüllendirildi. Kurumlar vergisinde Vossloh Rail Technologies Limited Şirketi, gelir vergisinde ise Abdulkadir Özkirişçi ilk sırayı aldı.

2011 yılının vergi rekortmenlerinin plaketle ödüllendirilmesi nedeniyle düzenlenen törene Erzincan Valisi Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, vali yardımcıları, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, bazı kamu kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vergi rekortmenleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan, Erzincan Defterdar Vekili Musa Koçulu, Erzincan'da toplam genel bütçe giderlerinin 581 milyon TL,

bütçe gelirlerinin ise 220 milyon TL olduğunun altını çizerek; "Vergi bilinci yüksek olan toplumların, ekonomik ve kültürel gelişimleri de yüksektir. Köklü bir vergi bilincinin ve vergiye gönüllü uyumun oluşturulamadı bir toplumda yeterli düzeyde vergi toplanamayacağı açıktır. Erzincan'da toplam genel bütçe giderlerimiz 581 milyon TL olurken, bütçe gelirlerimiz ise 220 milyon TL'dir. Bütçe gelirlerimizin, bütçe giderlerini karşılama oranı yüzde 38 civarındadır. Başka bir ifade ile gelirlerimiz ilimizdeki genel bütçe harcamalarının 3/1'ni karşılayabilmektir. Erzincan'da 2012 yılı sonu itibari ile gelir vergisi, kurumlar vergisi, basit usul mükelleflerimiz ve gayri menkul sermaye iradı mükelleflerimiz olmak üzere toplam faal mükellef sayımız 10 bin 495 tir. Bu mükelleflerimizin tahakkuk eden vergileri 234 milyon TL, tahsilatımız ise 180 milyon TL'dir" diye konuştu.

Koçulu'nun konuşmasının ardından kurumlar vergisinde birinci olan Vossloh Rail Technologies Limited Şirketi Yetkilisi Özgür Özdemir'e plaketini veren Vali Selman Yenigün, vergi rekortmenlerini tebrik ederek, devlete olan görevlerini yerine getirdikleri için teşekkür etti.

Vali Yenigün, bir ilde en üst seviyede olmanın kolay olmadığını belirterek, "Bu bir üretkenliktir, bu üretim satışla taçlandırılmıştır, gelir elde edilmiş ve bu gelirin vergisi devlete ödenmiştir. Bütün kurumlarımızın bu şekilde üstün nitelikte üretimde bulunmasını, kazançlar sağlamasını ve devlete olan yükümlülüklerini yerine getirmelerini temenni ediyoruz" dedi.

Törende daha sonra dereceye girenlere plaketleri verildi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement