Yahyalı'da Bugünün Asım'ı Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Yahyalı'da Bugünün Asım'ı Anlatıldı

Yahyalı\'da Bugünün Asım\'ı Anlatıldı

Yahyalı Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında ’Bugünün Âsım’ı’ konulu konferans düzenledi.

25.01.2017 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahyalı Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında 'Bugünün Asım'ı' konulu konferans düzenledi.

Yahyalı Belediyesi ve Sanat Düşünce Eğitim Derneği (SADED) işbirliği ile Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak SADED Başkanı Yazar Tahir Fatih Andı katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, konferansa ikinci kez ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu belirtti. Öztürk, "Bundan bir ay önce hocamız, bu salonumuzda öğrencilerimize Asım'ın Neslini anlattı. Gerçekten çok bereketli bir program olmuştu." dedi. 15 Temmuz tarihinde Asım' ın Neslini gördüklerini belirten Başkan Öztürk, " İlçemizdeki meydanımız, çok lideri misafir etti. Çok kabalıklar gördü. 15 Temmuz tarihinde ise herkes, sarhoş kardeşim bile, ülkesi için meydanlara indi. Böyle bir kalabalık görülmedi. Yaşayan bugünün Asım' ı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, zamanında konferans vermek için Yahyalı'ya geldiğinde bize çok değer kattı. Biz, hoşgörüyü ondan öğrendik. Bu ülkenin, İslam Aleminin, Türk Cumhuriyetleri'nin, belki' de dünyanın ona ihtiyacı var. Böyle bir lideri, böyle bir Asım' ın torununu Allah bizlere nasip etti. Biz şükür ediyoruz. Milletin Cumhurbaşkanı o, Cumhur'un Reisi o. Hocamız, Cumhurbaşkanımızın yaşarken kıymetini bilmemiz için, bu konferansları veriyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan SADED Başkanı Tahir Fatih Andı, milletin derdiyle dertlenen Mehmet Akif Ersoy'un eseri "Asım" hakkında bilgiler verdi. Asım ve neslinin iki dizeye mahküm edildiğini, yıllarca merak edilmediğinin altını çizen Andı, "Asım kim? Asım'ın nesli nedir? Kimse bunları sorgulamadı. Ta ki ümmete umut olan bir lider Asım 'ın Neslini bize işaret edene kadar. Halbuki o, 1973 yılında İmam Hatip'te öğrenciyken de, ben Asım 'ın Nesliyim diyordu. 1975 yılında siyasete Bismillah dediğinde de Asım' ın Nesli'yim diyordu. Bugünde kadar hep, ben Asım 'ın Nesli'yim dedi. Size hizmetkarım dedi. Burada çıkaracağımız bir şey var. Demek ki Asım ve Asım'ın Nesli, bizim öz evladımız. Bizim öz vatanımız. Bizim öz medeniyetimizin içerisinden çıkmış, müşahhas, somut bir varlık." dedi.

Bugüne kadar milletin kendisine yakın olan çok fazla lider görmediğini ifade eden Andı, "Açılışlarda kurdele keserken Bismillahirrahmanirrahim diyen, gittiği camide müezzin gecikince elini kulağına atıp gamet getiren, katıldığı şehit cenazelerinde Aşr-ı Şerifler okuyan kaç lider gördük. Bunlar riya ile izah edilebilir mi? Asla. Bunlar, gösterişle izah edilebilir mi? Asla. Bu hırsla izah edilebilir mi? Asla. Bunun tek bir izahı var. O, bizi seviyor. O, inananları seviyor. İnanlar kardeştir emri uyarınca, bütün ümmeti seviyor" ifadelerini kullandı. Tahir Fatih Andı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ümmetin umudu" olduğunu dile getirerek, siyasi yaşamı hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Konferansa, Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Büber, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahyalı'da Bugünün Asım'ı Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement