Yalova Belediye Meclisi - Son Dakika
Yerel

Yalova Belediye Meclisi

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde yeni geçilen otomasyon sistemini tanıttı.

02.01.2012 19:27

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde yeni geçilen otomasyon sistemini tanıttı. Koçal, müdürlükte işlerin çok hızlı şekilde ilerleyeceğini, imar durumu anında alınırken ruhsat ve iskanın ise bir gün içinde verileceğini söyledi.

Yalova Belediye Meclisi, ocak ayı birinci birleşimi Yakup Koçal başkanlığında, Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıda Başkan Koçal, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde geçilen yeni sistemle ilgili bilgi verdi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde en önemli işlemlerin imar durumu, ruhsat ve iskan olduğunun altını çizen Koçal, "Belediyede ilk olarak imar durumu, ruhsat ve iskan akla geliyor. Burada oluşturduğumuz sistematik oturması birçok şeyi rahatlatacaktır" dedi.

İlk olarak imar durumu alınmasıyla ilgili bilgiler veren Başkan Koçal, ortalama 5 günde alınan imar durumunun anında verileceğini ifade etti. Koçal, şöyle konuştu:

"Yenilen iş süreleri ve süreçlerle imar durumu sistem üzerinden verilir hale gelmiştir. Elektronik imza uygulamasıyla imar durumu internetten de verilecektir. Bu Türkiye-de ilk defa yapılan bir uygulama. Belediye sınırlarındaki 30 bine yakın parselde çalışmamızı tamamladık bu nedenle de işlemler hızlandı"

Başkan Koçal, daha sonra ise ortalama 4 günde verilen ruhsatın 1 günde alınabileceğini ifade etti. Koçal, "Bugünden itibaren her ruhsat talebi 1 günde verilecek. Bu nedenle ekip sayısı 3'e çıktı, 4'e de çıkartılabilir. Müracaat edildiğinden itibaren tüm birimler bunu görüyor. Bir süreç içerisinde 1 gün içinde ruhsat artık verilecek" diye konuştu.

Ruhsat gibi iskanın da 1 gün içerisinde verileceğine değinen Başkan Koçal,

"İskan meselesi daha sıkıntılı konu. Bunu da 1 günde içerisinde vereceğiz. Bütün süreçler etkin iç-dış denetime açık hale getirilmiştir" dedi.

Toplantıda daha sonra ise Nisan ayına kadar görev yapacak denetim komisyonu seçimi yapıldı. Komisyona AK Parti'den Adem Gülsün, Kasım Avar, DP'den Maşallah Erdoğan, Halit Güleç ve CHP'den Kadir Ofluoğlu seçildi.

- YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova Belediye Meclisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement