Yalova'da Hilye Sergisi - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Hilye Sergisi

Yalova\'da Hilye Sergisi

Ünlü hattat Mehmet Çebi'ye ait hilye koleksiyonu Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Yalova'da sergilendi.

15.04.2013 16:58

Ünlü hattat Mehmet Çebi'ye ait hilye koleksiyonu Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Yalova'da sergilendi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Yalova Belediyesi ve Yalova Üniversitesi'nin organizasyonuyla hilye (Peygamber Efendimizin vasıflarını, güzelliğini ve şemailini anlatan şiir ve yazılar) sergisi açıldı. Tamamı ünlü sanatçı Mehmet Çebi tarafından yapılan 80 eserin yer aldığı serginin açılışında konuşan Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, "Kuran-ı Kerim Mekke'de nazil olmuş, Mısır'da okunmuş ve İstanbul'da yazılmıştır. Şimdi de Yalova'da sergileniyor. Bu imkanı bize sunan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'a teşekkür ediyoruz. Yalova Üniversitesi olarak sizlerle birlikte bu sergide bulunmaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'i (S.A.V.) anlatmanın kelimelerle mümkün olamayacağını dile getiren Belediye Başkanı Yakup Koçal ise, "Kutlu Doğum Haftası'nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Biz de bu sergiye katkı sağlamak istedik.

Peygamber Efendimizi kelimelerle ifade etmek mümkün olamaz. Ama O'ndan bahsetmek insan hayatındaki en önemli ve şerefli tavırlardan birisidir. Bu serginin Kutlu Doğum Haftası kutlamalarında önemli bir yeri olacağına inanıyorum" dedi.

Serginin kurdelesini Yalova Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu birlikte kesti. Mehmet Çebi davetlilere eserler hakkında bilgi verdi. Sergi 15 Nisan-3 mayıs 2013 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da Hilye Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement