Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova\'dan Kısa Kısa

İtfaiyeden yılan uyarısı.

17.06.2013 16:14

Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yılan vakalarına karşı vatandaşları uyardı.

İtfaiye Müdürü Bekir Kaş, hava sıcaklıklarının artmasıyla yılan vakalarının da arttığını, bir ay içerisinde Yalova Belediyesi itfaiyesine 'evimde yılan var' denilerek 7 ihbar geldiğini belirtti.

Kaş, 1 hafta içerisinde aynı evde ikinci kez yılan yakalandığını ifade ederek, "Yakalanan yılanların yerleşim alanlarından uzak doğal ortamlara bırakılıyor. Yaşadığımız ortamda kuyu ve kanallar yapıyorsak, bahçe suluyorsak, değişik böcekleri yemek için sürüngen hayvanlar o bölgelere gelirler. O yüzden sık sık bu vakalarla karşılaşıyoruz. Mayıs, Haziran aylarında yılanların doğada çok görülmesinin sebebi hem beslenme hem de üreme zamanı olmasıdır. Son zamanlarda yapıların fazlalaşması ile bizler onların alanlarını işgal etmeye başlamış olduk. Doğal ortamlarını bozduğumuzdan hayvanlar o bölgeden çekilinceye kadar bizlerle karşılaşıyorlar" şeklinde konuştu.

Kaş alınacak önlem ve tedbirleri ise şöyle sıraladı:

" Bazı tavuk türleri ve kedi beslemek yılanları uzak tutabilir. Evinizin etrafına kükürt atarak uzak tutabilirsiniz. Depo gibi yerlerin girişine bez torba ile asarsanız kükürt kokusu dağılır. Kükürt yılanın gözlerinin yaşarmasına sebep olur. En sağlıklısı bir ilaçlama şirketini arayıp ilaçlama talebinden bulunmaktır."

-Belediye bisiklet takımı Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı

Dünya Şampiyonası elemeleri için Avrupa'daki yarışlarına katılan Yalova Belediye Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takımı, Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.

Slovenya'da yapılan 156 kilometrelik yarışta elemeleri başarıyla geçerek, Dünya Şmpiyona'sına hak kazanan Bahadır Düner, Hakan Şenöz ve Zafer Yalın, Avusturya elemesine gerek kalmadan 19-22 Eylül tarihlerinde İtalya'nın Toronto kentinde yapılacak şampiyonaya gitmeye hak kazandı.

- Çiftlikköy Belediyesi hizmet binası yenileniyor

Çiftlikköy Belediyesi hizmet binası tadilattan geçirilerek yeni bir görünüme kavuşacak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, hizmet binasının uzun süredir kullanıldığını dile getirerek "Hizmet binamız artık bazı noktalarda yetersiz kalıyordu. Yıllar önce yapıldığı için teknik açıdan da yetersizlikleri vardı. Belediyemizin artan çalışan sayısı, iş yükü ve teknik gereklilikler nedeniyle kapsamlı bir tadilat çalışması gerekiyordu. Kısa bir süre önce başlayan çalışmaların sona ermesiyle halkımıza daha iyi, modern bir binada hizmet vermeye başlayacağız" dedi.

Dağ, yeni binada engelli vatandaşları da unutmadıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Ne yazık ki hizmet binamız ilk yapıldığında engelli vatandaşlarımız çok düşünülmemiş. Şimdi binamızı engelli dostu haline getiriyoruz. Binamızın girişine engelli asansörü koyacağız. Bunun yanı sıra bina içi asansör vasıtasıyla da engelli vatandaşlarımız belediye binasının her katına ulaşabilecek. Çalışmaları bu yaz döneminde bitirmek istiyoruz." - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement