Yangın Müdahale Koridorları Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yangın Müdahale Koridorları Açıldı

Yangın Müdahale Koridorları Açıldı

Atatürk Üniversitesi İl Özel İdaresi ile işbirliği yaparak, yerleşke çevresindeki ormanlık alanlarda yangın müdahale koridorları açtı.

23.10.2012 12:21  Güncelleme: 12:53

Atatürk Üniversitesi İl Özel İdaresi ile işbirliği yaparak, yerleşke çevresindeki ormanlık alanlarda 'yangın müdahale koridorları' açtı.

Genel Sekreter Doç. Dr.

Mustafa Arık, yaptığı açıklamada,

Atatürk Üniversitesi sınırları içerisinde 1970'li yıllarda başlayıp günümüzde de devam eden ağaçlandırma çalışmaları sonucu 285 hektarlık bir alanın ağaçlandırıldığını hatırlatarak, "Ağaçlandırdığımız alan, 6831 sayılı Orman Kanunu'na tabidir. Orman Bölge Müdürlüğü ile bu kapsamda görüşmeler yaptık. Sınırlarımız içinde kalan alanlarla ilgili teknik rapor hazırlattık ve bu teknik rapor doğrultusunda 285 hektar ormanlık alanda yangın müdahale koridorları açtık. Ayrıca sıklık bakımı ve budama çalışmalarını da sürdürüyoruz" dedi.

Ormanlık alanlarda 14 kilometre yol açıldığı bilgisini veren Arık, şunları kaydetti: "Bu çalışmayı yaparken Erzurum İl Özel İdaresi ve Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaptık. Şu anda Kampus sınırlarımızdaki ağaçlık alanlarda 14.5 km'lik yangın müdahale koridoruna sahibiz. Bu alanlarda hem koridorlar açılmış hem de tüm anayol bağlantıları sağlanmıştır. Yangın vb. bir tehdit karşısında kısa sürede müdahale etme imkanına kavuşmuş durumdayız." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yangın Müdahale Koridorları Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement