Yarın Kadir Gecesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yarın Kadir Gecesi

Yarın Kadir Gecesi
13.08.2012 18:20

Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, Müslümanların, Kadir Gecesi'ni mümkün mertebe en güzel şekilde değerlendirmesinin arzu edildiğini belirtti.

Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, Müslümanların, Kadir Gecesi'ni mümkün mertebe en güzel şekilde değerlendirmesinin arzu edildiğini belirtti.

Koçak, müftülük binasında düzenlediği basın toplantısında, Ramazan ayının Hazreti Muhammed tarafından "Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş" olarak müjdelendiğini anımsattı.

Ramazan ayı içerisinde bulunan Kadir Gecesi'nin önemine işaret eden Koçak, şunları kaydetti:

"Bu rahmet iklimine ulaşan, rahmete, mağfirete eren Müslümanlar, Kadir Gecesi'ni idrak ettiğinde kadri yücelir ve Allah'ın rahmetiyle, mağfiretiyle cehennemden uzaklaşmayı hak etmiş olur. Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir Gecesi de Ramazan'ın bereketini taçlandıran, sevap ve mükafatı en yüksek bir seviyeye çıkaran, Müslümanların kadrini yücelten mübarek ve müstesna bir gece olarak Allah tarafından kurtuluş vesilesi kılınmıştır. Bu geceyi, Ramazan-ı Şerif'in son günlerinde ve tek olan gecelerde aranmasını Peygamber Efendimiz ümmetine tavsiye etmiş ve Ramazanın 27. gecesinin Kadir Gecesi olabileceği İslam ümmeti nazarında hüsnü kabul görmüştür."

Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu vurgulayan Koçak,

"Kadir Gecesi'ni Müslümanların mümkün mertebe en güzel bir şekilde değerlendirmesi arzu edilmektedir" dedi.

Muhabir: Zehra Aydın/ Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici - TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yarın Kadir Gecesi - Son Dakika


Advertisement