Yeni Bir Bünyan İnşaa Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Yeni Bir Bünyan İnşaa Ediliyor

Yeni Bir Bünyan İnşaa Ediliyor

150 yılı aşkın bir belediyecilik geçmişine sahip olmasına rağmen istenilen gelişmişlik seviyesine bir türlü ulaşamayan Bünyan’da son bir buçuk yılda Bünyan Belediyesi tarafından atılan adımlar her kesin dikkatini çekiyor.

24.07.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

150 yılı aşkın bir belediyecilik geçmişine sahip olmasına rağmen istenilen gelişmişlik seviyesine bir türlü ulaşamayan Bünyan'da son bir buçuk yılda Bünyan Belediyesi tarafından atılan adımlar her kesin dikkatini çekiyor.

Top yekün bir kalkınma hamlesi yapan, gelişim ve değişimin startını veren Bünyan Belediyesi ilçenin bütün eksiklerini en kısa sürede tamamlamak için canla başla çalışıyor. Bir yandan alt ve üst yapı eksikleri gideriliyor diğer yandan prestij projeler hayata geçiriliyor. Geçmiş dönemlerden gelen borç yüküne rağmen atılan adımlar ve ilçeye kazandırılan değerler herkes tarafından takdirle karşılanıyor.

Doğal gaz geliyor

Bünyan'ı baştan sona yenilemek için neredeyse 44 mahallenin tamamında farklı alanlarda çalışmalar yürüten Bünyan Belediyesi'den, Bünyanlıları sevince boğan bir müjde geldi. Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu: Malumunuz memleketimiz kış memleketi. Bu yüzden farklı sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Bu çerçevede biz, sizlere ilçemize doğal gazı getireceğimizin sözünü vermiştik. Bu gün vermiş olduğumuz o sözün çerçevesinde, daha önce planladığımız doğal gazın Bünyan'a gelme tarihini daha da kısaltıp erkene çekerek İnşallah planlamada bir aksaklık olmazsa bu yıl alt yapı yatırımını yapacağız" dedi.

Sanayi Sitesi kuruluyor

Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra ilçede istihdam alanı oluşturmak ve yaşanan göçün önüne geçmek için girişimleri sürdüren Bünyan Belediyesi ilçenin en büyük eksiklerinden birisi olan sanayi sitesi için müjdeyi verdi. Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu sanayi sitesi için ilk adımların atıldığını inşallah kısa süre sonra bu konuda kat edilen gelişmeleri geniş bir çerçevede Bünyanlılarla paylaşacaklarını ifade etti.

Alt ve üstyapı yenileniyor

İlçe genelinde alt yapı sorununu tamamen ortadan kaldırmak için aralıksız çalışan Bünyan Belediyesi, alt yapının tamamlandığı bölgelerde yol eksiği kalmaması için nerdeyse 20'ye yakın mahallede çalışma yürütüyor. 6360 sayılı yeni hinterlant yasası ile en çok belde belediyesi kapanan ilçe durumunda olan ve 13 mahalleden 44 mahalle sayısına ulaşan Bünyan'da eksikler bir bir gideriliyor. Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, bu yıl ki programları dahilinde neredeyse 300 bin metrekarenin üzerinde bir kilitli parke ve yol yol çalışması yürütüldüğüne dikkat çekerek; " Amacımız kamu kaynaklarını doğru yatırımlarda doğru şekilde kullanmak. Bu yüzden yapılan hizmetlerin kalıcı eserlere dönüşmesi her zaman önceliğimiz oldu. Sadece yapmak için değil sorunları kalıcı olarak ortadan kaldırmak için hizmet üretiyoruz. Bu çerçevede KASKİ ve KCETAŞ ile yürüttüğümüz koordineli çalışma ile bir yandan ilçe genelinde sağlıksız aspesli su boruları baştan sona yenilenirken diğer yandan enerji nakil hatları yer altına alınıyor. Altyapı eksiklerinin giderilmesinin ardından ise belediye ekiplerimiz üst yapıda yol ve yaya kaldırımı yapımını tamamlıyor. "dedi.

Merkezde Cumhuriyet, Fatih, Sağlık, Camikebir, Yeni Mahalle, Camicedid, Sümer mahallelerinin de çalışma yürüten Bünyan Belediyesi yeni yasayla mahalle statüsüne kavuşan Büyük Tuzhisar, Burhaniye, Dagardı, Ekinciler, Elbaşı, Emirören, Girveli, Güllüce, Hazarşah, İğdecik, Karacaören, Karahıdırlı, Karakaya, Kardeşler, Koyunabdal, Sultanhanı, Sıvgın, Yağmurbeyli, Yenisüksün, Ağcalı, Köprübaşı, Samağır, Karadayı, Kösehacılı, Akmescit, ve Yünören mahallelerinde de çalışmalara başladı ve birçoğunu tamamladı.

Modern parklara ve yeni mesire alanlarına kavuşuyor

Mevcut parkların bakım onarım ve yenileme işlerine devam eden Bünyan Belediyesi, park alanlarını aydınlatma sistemleri, yeni oturma bankları, kamelyalar, çöp kovaları, oyun grupalrı ile donatıyor. Bir çocuk oyun grubundan ibaret olan park anlayışını tamamen değiştiren Bünyan Belediyesi modern park alanalrını ilçeuye kazandırmaya devam ediyor. Son bir yılda 6 yeni parkı ilçeye kazandıran Bünyan Belediyesi Fatih, Güllüce, TOKİ, Karakaya ve Camikebir mahallerinde içersinde futbol ve basketbol sahalarının bulunduğu, yürüyüş yollarının yer aldığı, fitness ve çocuk oyun alanlarının olduğu parklar inşa ediyor. Bütün bunların yanı sıra Karaka ve Elbaşı mahallelerinde iki yeni mesire alanı inşaatı için gün sayılırken Bünyan'ın önemli değerlerinden olan Pınarbaşı mesire alanı da yeniden ilçeye yakışır bir mesire alanı olarak düzenleniyor. Başkan Şinasi Gülcüoğlu alanda yapılan çalışmalar sonrası Pınarbaşı mesire alanının 22 yeni kamelya, 2 tuvalet, mescit, kafeterya, çocuk oyun alanları gibi birçok yeniliğin yer alacağı nezih bir ortam haline geleceğini belirtti.

Araç filosu her geçen gün genişliyor

Genişleyen hizmet sınırlarına doğru orantılı olarak her geçen gün kendisini yenileyen ve geliştiren Bünyan Belediyesi ekip ve ekipmanlarını yenileyerek, araç garajını genişletiyor. Vatandaşlara daha kaliteli ve zamanında hizmetle buluşturmak için 4 yeni çöp kamyonu, bir ekskavatör ve bir yeni yol süpürme aracı alan Bünyan Belediyesi depo sahasını da genişletti. Hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışıyla hizmetlerin zamanında vatandaşlara ulaşması için bazı adımlar attıklarına dikkat çeken Başkan Şinasi Gülcüoğlu: " Hizmet sınırlarımız genişledi ve ilçemizin her bir bölgesinde yaşayan hemşehrilerim izin aynı hizmeti eş zamanlı olarak alması için gayret ediyoruz. Buna bağlı olarak araç filomuzu ihtiyaçlara cevap verebilecek bir düzeye getirmek için çalışıyoruz. Bu çerçevede araç garajımıza 4 çöp kamyonu, bir ekskavatör ve bir yol süpürme aracı kattık. Bunların yanı sıra araç ve gereçlerimizi her geçen gün yeniliyor çağı yakalamış modern bir araç filosu kuruyoruz" dedi.

İlçedeki kamu kurumaları ve paydaşlarıyla yürüttüğü koordineli çalışmalar neticesinde ilçenin gelişimi adına her türlü adımı atıldığını vurgu yapan Başkan Gülcüoğlu;" 44 kilometrelik Kayseri -Bünyan karayolunda ilk asfalt yakın zamanda dökülecek. Bölge cezaevi inşaatı hızla sürüyor. Kadın ve gençlik merkezi ve meydan düzenlemelerine başlandı. Geçtiğimiz yıl bizi ziyaret eden misafirlerimize seneye Bünyan Şantiyeye dönecek demiştik. Şimdide diyoruz ki seneye ilçemizi ziyaret edecek misafirlerimiz farklı bir Bünyan ile karşılaşacaklar" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Bir Bünyan İnşaa Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement