Yerel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçime Doğru

Yerel Seçime Doğru

MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayın Kadir Çalışıcı, belediyelerin 'kimsesizlerin kimsesi' olması gerektiğini söyledi.
Türk Sağlık Sen Şubesini ziyaret eden Çalışıcı 1,5 yıldır halkın arasında dolaştığını ve durup dururken aday olmadığını...

03.12.2013 16:09

MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayın Kadir Çalışıcı, belediyelerin 'kimsesizlerin kimsesi' olması gerektiğini söyledi.

Türk Sağlık Sen Şubesini ziyaret eden Çalışıcı 1,5 yıldır halkın arasında dolaştığını ve durup dururken aday olmadığını dile getirdi. Çalışıcı, halkın arasında dolaşırken Eskişehirlilerin sözlerinden etkilendiğini belirterek "Bana dediler ki; 'Sizin yapınızda, insanları kucaklayan, belediyede insanları dinleyecek dertlerine çözüm bulmaya çalışacak bir yapınız var' dediler. Bu sözler adaylık konusunda karar vermemde etkili oldu" dedi.

Yöneltilen, belediye hastanesi ve belediyede çalışan işçilerin sendikal konumları ile ilgili sorularına yanıt veren Çalışıcı; başta sağlıkta çalışanlarına mutlaka değer verilmesini gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Devlet olarak, hükümet olarak, yerel yöneticiler olarak değer vermeliyiz. Sağlık olmadan hiçbir proje gerçekleşmez. Sağlık olmadan yatırım olmaz. Eğitim olmaz. Sağlık bu işin temelidir. Benim geçmişimde sendikacılık var. Öğrencilik yıllarımda hem çalıştım hem okudum. Sendikal örgütlü hak arama yeri. Hak aramak kutsaldır. İnsanların hukuku. Hak ve adalet olmadan devletin temeli olmaz. Hz Ömer'de hak ve adaleti öne çıkarmış. Yöneticiler bunu idrak edemiyor. İşverenler olarak korkuyor, düşman olarak görüyorlar. Sendikal olayı nedeniyle işlerinden olan insanları tanıyorum. İşçiler ve işverenler bizim insanlarımız. İşçilerin refahı yükselince toplumun da refahı yükselecektir."

BELEDİYE HASTANESİNE İŞLEV KAZANDIRACAĞIM

Belediye Hastanesi konusunun görevde olduğu dönemde gündeme geldiğini, yetkililer ile görüştüklerini anlatan Çalışıcı "Ancak bir işlevsel noktaya getiremedik. Büyükşehir belediye başkanı zaman zaman kendi gerekçelerini izah ediyor. Biz göreve geldiğimizde kısmet olursa büyükşehir belediyesinin hastanesi çok önemli projelerimden birini yer atıyor.

Halkınızın büyük bir kısmı sosyal güvencesinden mahrum. Valiliğe geliyor yeşil kart istiyor. Dün bir ameliyat için hanımefendi geliyor. Sosyal güvencesi var gibi görünen bir çok vatandaş var. Bir bakıyorsun sigortalı görünüyorsun ama pirimler yatırılmamış yeşil kart istiyor, ama sigortalı görünüyor. Kimse bakmıyor. Ne olacak bu vatandaşlar ölsün mü? Burada belediye kimsesizlerin kimsesi olmalı, hastane işlevsel kazanmalı. Hastane çalışmalı, en iyi doktorlar ve cihazlarla takviye etmeli. Bunların çözümü var. Bu insanların çaresi olunmalı. Belediye çare müessesi. Ölüme çare yok ama bunun dışında, diğer sorunların çaresi var. Çözümü var yeter ki bunu çözecek irade olsun. Biz de bu irade var.

İşçilerimizin hak arama noktasında tehlike olarak görmüyorum. İşçilerin çalışanların sendikalı olmaması hatadır, olmalıdır. İşverenlere çağrı yapıyor, bu insanların sendikalı olmasına mani olmayın tam aksine çağrı olun. Bir sendika başkanı muhatap oluyor. Sendika sadece ücret isteyen bir müessesi değildir, eğitim yeridir. İş yeri verimli olsun diyorlar. İşveren batarsa işçiler işsiz kalır" diye konuştu.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman ise, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Çalışıcı'nın ziyaretinden memnun ve onur duyduklarını dile getirerek, "Sayın valim, yolunuz açık olsun, başarılar dilerim" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yerel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement