Iğdır'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Iğdır\'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Iğdır'da 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için, "Seçim Güvenliği" toplantısı Vali Ahmet Pek'in başkanlığında gerçekleşti.

06.01.2014 16:10  Güncelleme: 11:38

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Hüseyin Malk, vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz ve siyasi parti il başkanları katıldı.

Vali Pek, seçimlerin demokratik bir ortamda, huzur ve güven içinde gerçekleşmesi için ilgili bütün kurumların en üst düzeyde tedbirler alması gerektiğini belirtti.

Oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade eden Pek, "Bu halkımıza kanunlarla verilmiş temel bir haktır. Bu nedenle hiçbir kuvvet ve kişi bu hakkın kullanımına engel olmaz. Vatandaş da bu konuda üstüne düşen görevi yerine getirmelidir. Yapılan çalışmalardan vatandaşlarımızın da bilgisi olmalı ve varsa onlara düşen görevler hakkında çeşitli organlar vasıtasıyla bilgi paylaşımında bulunulmalıdır" dedi.

Pek, seçime katılan adayların ve partilerin yasalar ve Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimle ilgili kararları doğrultusunda, birbirlerine karşı hoşgörülü davranarak seçim sürecinin en iyi şekilde geçirilebilmesine yardımcı olacaklarına inandığını ifade etti.

Toplantıda, yapılacak olan mahalli idareler, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri seçimleri sürecindeki çalışmalar ele alındı. Geçmiş yıllarda yapılan seçimler gözden geçirilerek, seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde yapılabilmesi ve mevcut eksikliklerin tamamlanması için görüş alışverişinde bulunuldu. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement