Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısı Yapıldı

Amasya'da Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı toplantısı yapıldı.

09.04.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı toplantısı yapıldı.

Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, DSİ 73. Şube Müdürü Turgut Yorulmaz ile çeşitli kurumlardan ve çevre illerden temsilciler katıldı.

Çomaktekin, yaptığı konuşmada, 2013 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve DSİ Genel Müdürlüğü'nün  önemli bir çalışma başlattığını söyledi.

Bir yıl önce aynı salonda Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı hakkında önemli bir çalıştay gerçekleştirildiğinin altını çizen Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Su kaynakları bizim için çok önemlidir. Su kaynaklarını iyi yönetmemiz gerekiyor. Bu yapılacak çalışmaların bütüncül bir yaklaşımla, ortak bir çalışma ve bakışla yapılması hedefleniyor. Bölge birbirine bu kadar bağlı ve genişken, sadece bir ilde yapacağınız çalışma çok şey ifade etmiyor. Herkese düşen, mevzuattan kaynaklanan ve görevleri icabı sunmaları gereken hizmetler var. Herkes üzerine düşen vazifeyi yüksek bir sorumluluk duygusuyla ve hassasiyetle takip ettiği zaman bu çalışmanın başarılı olacağına inanıyoruz."

Özdemir  ise, Yeşilırmak'ın Amasya için taşıdığı öneme dikkat çekerek, "Yönetim heyetleri oluşturuldu. Bu sahada çalışacak olan bütün kurumlar, kuruluşlar ve paydaşlar belli. İstiyoruz ki her bir paydaşımız hızlı bir şekilde, takvimi belli olan Koruma Eylem Planını zamanında, en iyi ve koordinasyonlu bir şekilde yerine getirsinler.  Yapağımız bu çalışmalarla tablonun bütünü çok güzel ortaya çıkacaktır"  dedi.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü personeli Özge Hande Sahtiyancı, Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı. Sunumun ardından soru cevap bölümü ve daha sonra yapılan değerlendirmelerle toplantı sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement