Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde Çalışmalar Sürüyor

Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi\'nde Çalışmalar Sürüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sivas İl özel İdaresi'nin katkılarıyla yapılan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi çalışmaları son sürat devam ediyor.2013 yılının en önemli projelerinden biri olan ve Sivas'ın...

11.09.2013 10:22

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sivas İl özel İdaresi'nin katkılarıyla yapılan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi çalışmaları son sürat devam ediyor.

2013 yılının en önemli projelerinden biri olan ve Sivas'ın turizmini canlandıracak olan Yıldız Dağı Kış Sporları Merkez için 15 Eylül 2013 tarihinde saat 14.00 'de temel atma töreni düzenlenecek.

Açılış öncesi Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Yakupoğlan Belediye Başkanı Dursun Karataş, Plan Proje ve Yatırım İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Güner yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

İl Özel İdaresi Plan Proje ve Yatırım Şube Müdürü Göksel Yerlikaya ve firma yetkilileri çalışmaların son durumu hakkında, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Güner ise Yıldız Dağına ulaşım konusunda Genel Sekreter Salih Ayhan'a bilgi verdi.

Ayhan bölgede yapılan çalışmaların hangi aşamada olduğunu görmek için Yıldız Dağında incelemelerde bulunduklarını ve alanda yoğun bir çalışma yapıldığını söyledi. Kış Sporları Turizm Merkezinde yollar, enerji nakil hatları, tesislerin altyapısı ve kayak evlerinin son durumu hakkında bilgi aldıklarını aktaran Ayhan, Sivas halkının uzun yıllardır arzu ettiği Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nin açılışının hafta sonu yapılacağını belirtti. Amaçlarının sosyal donatılarla beraber bölgedeki çalışmaların büyük bir kısmının 2014 yılında tamamlanması olduğunu kaydeden Ayhan, "İlimizde önemli bir çalışmaya imza atıyoruz, inşallah kısa vadede şehrimiz önemli bir yatırıma kavuşmuş olacak." dedi.

Ayhan, temel atma törenine başta Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz olmak üzere çok sayıda davetlinin katılacağını belirterek, "Bu güzel günde Sivaslı vatandaşlarımızı, Yakupoğlan Beldesi ile çevre belde ve köylerde yaşayan halkımızı da görmek istiyoruz." şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement