Yılın Ahileri Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Yılın Ahileri Ödüllendirildi

Yılın Ahileri Ödüllendirildi

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen programda yılın ahisi seçilen 3 esnafa onur belgesi verildi.

26.09.2013 16:30

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen programda yılın ahisi seçilen 3 esnafa onur belgesi verildi.

Programa, Erzincan Vali Vekili Fatih Kaya, Erzincan Milletvekili Sabahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, protokol üyeleri, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Necmettin Ünal ve üyelerinin katılımları ile gerçekleşti.

Programda bir konuşma yapan Başkan Çakır" Erzincan'ın vitrini olmanın ötesinde şehrimize gelen misafirlerimize, güler yüzü ile şehrimizi tanıtan çok kıymetli esnaf ve sanatkarlarımız, sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Ahilik sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını, iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Kendi kural ve kurumları vardır. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik müessesesi iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir. Şehrimizde ticaret ve zanaatkarlık mesleği ile iştigal eden tüm hemşehrilerimizin Ahilik haftasını tebrik ediyorum" dedi. AK Parti Erzincan Milletvekili Sabahattin Karakelle ise konuşmasında geçmişten günümüze Ahilik teşkilatı hakkında bilgi verdikten sonra bütün esnafımızın ahilik haftasını kutladı ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yılın Ahileri seçilen Hasan Özen, Süleyman Eğinlioğlu ve Murat Çimen'e onur belgeleri verildi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yılın Ahileri Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement