Yılmaz: "Dinlemeler Gayri Ahlakidir" - Son Dakika
Yerel

Yılmaz: "Dinlemeler Gayri Ahlakidir"

Yılmaz: "Dinlemeler Gayri Ahlakidir"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, paralel yapının gerçekleştirdiği dinlemelere sert tepki gösterdi ve “Bunlar eski Türkiye özlemi. Gayri ahlaki, gayri hukuki davranışı kınıyorum” dedi.

25.02.2014 14:59

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, paralel yapının gerçekleştirdiği dinlemelere sert tepki gösterdi ve "Bunlar eski Türkiye özlemi. Gayri ahlaki, gayri hukuki davranışı kınıyorum" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Kanal 5 Ankara Stüdyoları'nı ziyaret etti. Kanal 5 Onursal Başkanı Hayri Ünal ve Kanal 5 Genel Yayın Yönetmeni Abdulkadir Ünal ile bir araya gelen Bakan Yılmaz, çalışanlara başarılar diledi. Ziyaretin ardından Bakan Yılmaz, Kanal 5'e canlı yayında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Örgüte üye olmak' suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında yapılan 7 bin kişilik dinleme skandalını değerlendirdi.

Bakan Yılmaz, "Birbiriyle hiç bir şekilde ilgisi olmayan çok değişik kesimlerden bu kadar sayıda insanı uydurma bir örgüt ismi adı altında toparlayıp izlemek gayrı kanuni, gayrı ahlaki bir davranıştır" dedi.

Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci ile Kanal 5'te Son Gündem'e konuk olan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, paralel yapının gerçekleştirdiği dinlemelere sert tepki gösterdi.

Yılmaz, "Mizana uydurulmuş gibi gösterilse de kanunsuz bir dinleme olduğunu ifade etmek isterim. Birbiriyle hiç bir şekilde ilgisi olmayan çok değişik kesimlerden bu kadar sayıda insanı uydurma bir örgüt ismi adı altında toparlayıp izlemek gayrı kanuni, gayrı ahlaki bir davranıştır. Bu eski Türkiye özlemidir. Kınıyorum. Bunun dışında iki boyutuyla ben bu konunun ele alınması gerektiğine inanıyorum. Bir tanesi mahremiyet boyutudur. Bizim inancımızda ve evrensel hukukta kişilerin özel hayatı çok önemlidir. Özgür olmak için mahremiyetinizi korumak durumundasınız. Mahremiyetin olmadığı yerde özgürlük olmaz. İkinci boyutu var bir de. Milli güvenlik boyutu. Bakın bu dinlemelerde bakanlardan müsteşarlardan kamu görevlilerinden çok değişik kesimlerden çeşitli alanlardan sorumluluklar üstlenmiş insanlar var. Bu boyutuyla da değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. Türkiye'de kamu görevini ifa etmekte olan, siyaset yapmakta olan insanları dinlemenin ne anlamı vardır? Bunlar kimin nasıl işine yarayacaktır? Asıl amaç nedir? Bu soruları da sormamız gerekiyor. Özellikle dış dünyayla bağlantılı bir şekilde bu elde edilen dinlemelerin nasıl kullanıldığını çok iyi analiz etmemiz gerekiyor. Bu yönüyle de bu hadiseler aslında bir milli güvenlik problemidir, hepimizin hassasiyetle yaklaşması gereken konulardır" ifadelerini kullandı.

Dinlemeleri 'skandal' olarak niteleyen Bakan Yılmaz, "Toplum olarak ve tüm siyaset kurumu olarak, bu konunun üzerine gitmeliyiz. Bakın bir partiyi kastetmiyorum, sadece hükümet demiyorum. Hepimiz bu skandala tepkimizi göstermeliyiz. Bu zihniyetle hareket etmediğimiz sürece bu ahlaki tavrı göstermediğimiz sürece bunlar yaşanmaya devam edecektir. Bu gün filanca isimler olacak, yarın başka isimler olacak" açıklamasında bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yılmaz: 'Dinlemeler Gayri Ahlakidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement