Yozgat Bozok Üniversitesi 9. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Yozgat Bozok Üniversitesi 9. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Yozgat Bozok Üniversitesi 9. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Yozgat Bozok Üniversitesi 9. kuruluş yıl dönümünü düzenlenen törenle kutladı.

13.03.2015 19:03

Yozgat Bozok Üniversitesi 9. kuruluş yıl dönümünü düzenlenen törenle kutladı.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampusü, Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, daire müdürleri, davetliler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üinversitesi'nin hızlı bir geliş süreci yaşadığını belirterek, "Üniversitemiz kapalı alanı hızla gelişirken bu yılsonunda 286 bin metrekare kapalı alana kavuşmuş olacak. Bugün öğrenci sayımız 13 bine ulaşmıştır, bu yıl ki hedefimiz ise 14 bindir. Personel sayımız bin 442'ye ulaşmış, akademik kadromuz ise 700'ü geçmiştir. Şu anda 9 fakültemiz var, bunlardan iletişim ve turizm fakültesi dışında bütün fakültelerimiz öğrenci almaktadır. Tıp Fakültesi binası ve hastanesi çalışmaları hızla devam ediyor. Üniversitemiz her geçen gün büyüyerek devam etmektedir" dedi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ise, Bozok Üniversitesi'nin Yozgat için önemli bir kurum olduğunu belirterek, "Bir yöreyi, bir şehri kalkındıran orada ki imkanlardır. Bir yöreyi geliştiren en önemli unsurlar da dinamikleri, ekonomisi ve sanayisidir. Özellikle son 20-30 sene içerisinde ise o yörede eğitim ve öğretim faaliyeti veren üniversitelerdir. Bozok Üniversitemiz bu yönü ile Yozgat'ımız için güzel bir imkandır. Üniversitemizin son 4-5 sene içerisinde gösterdiği gelişmeden dolayı emeği olanlara teşekkür ediyorum. Özellikle bu işin başında duran ve her kademesinde, aşamasında emeği olan değerli Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bozok Üniversitesi'nin gelişmeye ve genişlemeye devam ettiğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Bizler Valilik olarak, Devlet olarak üniversitemizi çok önemsiyoruz. Özellikle üniversitemizin il merkeziyle, Yozgatlılarla, Yozgat'ın tüm ilçeleri ile entegre olması için çalışıyoruz. Diğer taraftan ise Yozgatlı bürokratların ve Yozgatlı siyasilerinde büyük desteği ile üniversite kampusumuz ciddi manada gelişiyor ve genişliyor. Bugün üniversitemiz Yozgat'ın her tarafı gibi bir şantiye haline gelmiş, şuanda okuyan ve Yozgat'ı tercih edecek olan öğrencilerimizin, ben daha güzel imkanlarla burada eğitim ve öğretim göreceklerine, kendilerini geliştireceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Valilik ve Belediye olarak özellikle Yozgat'ta ikamet eden gençlerin sosyal açıdan rahat etmelerini için çok ciddi yatırımları başlatıldığını vurgulayan Vali Yazıcı, "Sosyal alanlar konusunda çok sayıda çalışmalarımız sürüyor ve kısa sürede tamamlanacak. Yozgat Anadolu'nun ortasında yer alan güzel bir şehirdir. Bazı sosyal imkanları olmaya bilir ama Yozgat insanı, milletine ülkesine ve devletine bağlı civan mertleri ve yiğitleri yetiştirmiş bir yerdir. Bu beldede baykuş sesleri hiçbir zaman duyulmadı ve duyulmaz da. Öğrencilerimiz de bunun güvenliği içerisinde olması lazım. Bu noktada ben özellikle gençlerimizin ve öğrencilerimizin sadece eğitim ve öğretim noktasında kendilerini adapte etmeleri, özellikle birçok konuyu ve bazı konuları burada en iyi şekilde görev yapan devlete ve yani bizlere bırakmalarını tavsiye ediyorum. Yozgat tam kabuğunu çatlatma aşamasına geldiği bu anda herkesin çok dikkatli olması, herkesin gökte dalgalanan bayrağa ve onun burada ki görevlilerine güvenmesi ve onlara itimat etmesini rica ediyorum. Kabuğunu çatlatmakta olan Yozgat'ın önüne kimsenin engel koymasına müsaade etmeyelim. 40 defa ölçelim 1 defa biçelim. Yozgat'ımızın özellikle anne ve babaların Yozgat'ın huzur ve güvenine itimat ederek gönderdiği evlatların üzerinde şüpheye düşmemelerini sağlamamız lazım. Bu huzur kentini, "bu güzellik ortamını bozanlara müsaade etmemenin daha doğrusu onların oyunlarına alet olmamaya çalışalım" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Bozok Üniversitesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Daha sonra Vali Abdulkadir Yazıcı, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ve diğer davetliler öğrencilerle birlikte yıl dönümü pastasını kesti. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Bozok Üniversitesi 9. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement