Yozgatlı Eczacılar, Avrupa'yı Gezdi - Son Dakika
Yerel

Yozgatlı Eczacılar, Avrupa'yı Gezdi

Yozgatlı Eczacılar, Avrupa\'yı Gezdi

Yozgat Eczacı Odası üyesi 29 kişi, Almanya, Hollanda ve Fransa'yı gezdi.

18.11.2014 13:08  Güncelleme: 13:16

Yozgat Eczacı Odası üyesi 29 kişi, Almanya, Hollanda ve Fransa'yı gezdi.

Yozgat Eczacı Odası Genel Sekreteri Hüseyin Alp Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, program kapsamında, Almanya'nın Düsseldorf şehrinde, dünyanın en büyük medikal ve ilaç fuarı, Medica 2014 Fuarı'na katıldıklarını söyledi.

Düsseldorf Eczacı Odası yetkilileriyle görüştüklerini bildiren Doğan, şunları aktardı:

"Düsseldorf Eczacı Odası yetkilileri, bize 'Almanya'da Eczacılık' konulu bir sunum yaptı. Daha sonra Paris'te Avrupa Ecza Kooperatifleri Birliğinin genel merkezini ziyaret ettik. Avrupa'daki ilaç dağıtım kanallarının işleyişi ve bölgedeki eczanelerin genel durumları hakkında bilgi aldık. Daha sonra Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a geçtik. Amsterdam Belediyesinin toplantı salonunda bizlere, Amsterdam Yatırım Ajansı Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tanrıverdi tarafından Amsterdam'ın ticari ve turistik işleyişi hakkında geniş bir sunum yapıldı. Amsterdam'da temaslarına devam eden heyetimize, Hollanda İlaç İstatistikleri Birimi tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda, Hollanda'daki eczacılık sistemi, ilaç ve sosyal güvenlik konuları hakkında detaylı bilgi verildi."

Gezi kapsamında ilaç ve sağlık sektörünün Avrupa ülkelerindeki işleyişi hakkında bilgi aldıklarını kaydeden Doğan, "Yozgat Eczacı Odası olarak önümüzdeki süreçte bu tarz iş gezilerini düzenlemeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgatlı Eczacılar, Avrupa'yı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement