Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Yoğun kış şartlarının yaşandığı Tunceli'de, buzlanmaya bağlı düşme vakalarının son günlerde arttığı bildirildi.

11.01.2013 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yoğun kış şartlarının yaşandığı Tunceli'de, buzlanmaya bağlı düşme vakalarının son günlerde arttığı bildirildi.

Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erdem Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve soğuk havanın ardından oluşan buzlanma nedeniyle düşmeye bağlı yaralanmalarda artış olduğunu belirtti.

Son bir haftada 4 vakanın ameliyatına girdiğini aktaran Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Kaya, "Bu sayı ilk bakışta az gibi görünebilir ama Tunceli nüfusu göz önünde bulundurulduğunda oldukça fazla. Hastanemize düşmeye bağlı yaralanma şikayetiyle son 9 günde 208 kişi başvurdu. Genel olarak orta yaş üzeri vakalar geliyor" diye konuştu.

Buzlu zeminde yürürken dikkatli olunması gerektiğini belirten Kaya, lastik tabanlı, kaymayan ayakkabıların tercih edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Kaya, yürürken ellerin cepte olmaması gerektiğini vurgulayarak, "Yoksa denge sağlanamaz ve daha ciddi yaralanmalarla karşılaşılabilir. Yaşlılara mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz. Çünkü belirli yaştan sonra kırıkların iyileşme süresi uzuyor" dedi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hakan Kıvılcım da düşmeye bağlı yaralanma şikayetlerinin son günlerde arttığını belirtti. Hastaneye başvuranların çoğunluğunu yaşlı ve çocukların oluşturduğunu aktaran Kıvılcım, buzlu zeminde küçük adımlarla yürünmesinin ve tercih edilen ayakkabının kazaları önleyeceğini kaydetti.

Muhabir: Fatma Çıray/ Önder Felek

Yayıncı: Ahmet Ekici - TUNCELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement