Yyü'de "Kariyer Günleri" Paneli - Son Dakika
Yerel

Yyü'de "Kariyer Günleri" Paneli

Yyü\'de "Kariyer Günleri" Paneli

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, "Kariyer Günleri" kapsamında panel düzenledi.

06.05.2014 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, "Kariyer Günleri" kapsamında panel düzenledi.

YYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Toplantı Salonunda yapılan panelde konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, yapılan etkinliğin öğrenciler açısından önemli olduğuna dikkat çekerek insan kaynağı ve yetişmiş insanın günümüzde çok önemli olduğunu söyledi.

Kurumların artık insan kaynağı odaklı olarak çalıştığını ifade eden Battal, kariyer günlerini çok önemsediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kariyer günlerinin amacı içinizde var olan enerjiyi ortaya çıkarmaktır. Kariyer günleri ile kendinizi keşfedecek ve bundan sonra neler yapabileceğiniz noktasında çok faydalı bilgiler edineceksiniz. Benim sizden isteğim ilk önce kendinizi keşfedin. Dünya için çok önemli bir insan kaynağı olduğunuzu kendiniz ortaya koyun. Kendinizi keşfettikten sonra sizin bu adımlarınızı destekleyecek DAKA, KOSGEB, TUİK gibi kurumlar çıkacak. Projeleriniz destekleyecekler. Biz sizin içinizdeki enerjiyi, potansiyeli ortaya çıkarmak istiyoruz. İnşallah bu panel sizlere yol gösterici olacaktır."

Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Demirel de öğrencilerin kamu ve özel sektör temsilcileriyle bir araya gelmesinin önemine dikkat çekti.

Öğrencilerin kendilerini tanımaları gerektiğini kaydeden Demirel, "Öğrencilerimiz ilgi alanlarını, becerilerini, tercihlerini ve güçlü yanlarını tespit ederek yaşam amaçlarına en uygun alanı belirlemelidir. Bu tip etkinliklerin öğrencilerimize yol göstereceğine inanıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından KOSGEB'den Sinan Kibar, DAKA'dan Abdullah Çiçek ve TÜİK'ten Hacer Aktaş, çalıştıkları kurumları tanıtan birer sunum yaptı.

Panele, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Bozyiğit, TÜİK Van Bölge Müdürü Özer Coşkun, öğrenci, akademisyen ve davetliler katıldı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yyü'de 'Kariyer Günleri' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement