Zeytinde Hasar Tespit Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Zeytinde Hasar Tespit Çalışmaları

Bandırma Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sefa Uyar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağışlı havanın zeytin üreticisini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

11.06.2014 19:19

Bandırma Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sefa Uyar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağışlı havanın zeytin üreticisini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

İlçede son haftada etkili olan yağmurun çiçeklenme döneminde bulunan zeytin tanelerinin dökülmesine neden olduğunu dile getiren Uyar, "Yağmurun zeytinler üzerindeki olumsuz etkilerinin tespitine yönelik olarak müdürlüğümüz bünyesinde bir hasar tespit komisyonu kurduk. Bu ekip ilçe sınırları içerisinde meyve veren 300 bin adet zeytin ağacındaki hasarın tespitine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar sonrasında hazırlayacağımız raporu bakanlığına göndereceğiz. Gözlemlerimize göre bu yıl ilçede üretilen zeytin rekoltesinde kayıplar olacaktır" dedi.

Uyar, tespit çalışmalarına Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Özçakır'ın da katıldığını sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zeytinde Hasar Tespit Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement