Ziraat Odaları'nın Elektirik Sıkıntısı - Son Dakika
Yerel

Ziraat Odaları'nın Elektirik Sıkıntısı

Ziraat Odaları\'nın Elektirik Sıkıntısı

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve Şanlıurfa Ziraat Odası Koordinasyon Kurulu ve Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, çiftçinin tarımsal sulamadaki elektrik sıkıntısının giderilmesi için basın açıklaması yaptı.

13.05.2014 09:39

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve Şanlıurfa Ziraat Odası Koordinasyon Kurulu ve Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, çiftçinin tarımsal sulamadaki elektrik sıkıntısının giderilmesi için basın açıklaması yaptı.

DEDAŞ'ın açıklamış olduğu elektrik fiyatları ile ilgili ilçe ziraat odaları başkanları ile birlikte bir toplantı gerçekleştiren Şanlıurfa Ziraat Odası toplantı neticesinde verdikleri kararları açıklamak için bugün bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını yapan Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, tarımsal sulamadaki elektrik sorununun giderilmemesi durumunda; gerekirse ilgili bakanlıkla ve genel merkezleriyle birlikte çiftçinin elektrik borçlarının desteklemelerden kesilmesi yasasının iptali için çeşitli girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

İpar, "DEDAŞ'ın açıklamış olduğu fiyatların aksine fiyatlar açıklanmıştı. Buna göre buğday'da 20 lira, mısır'da 40 lira, pamukta ise 60 lira olursa çiftçimizin rahatlayacağını ve çiftçimizin bu şartlar altında daha iyi bir tarım yapacağını açıklamıştık. Tek hedefimiz burada çiftçinin daha iyi tarım yapması ve alın terinin hakkını almasıdır. Bu gibi durumlarda her zaman çiftçimizin yanında olmak zorundayız. Bütün oda başkanlarımız ile birlikte almış olduğumuz karar neticesinde yasanın iptali için, yani çiftçi desteklerinden kesilir yasasının iptali için mahkemelere başvuracağız. Gerekirse çiftçimizin de fikrini alarak farklı girişimlerde bulunabiliriz" dedi.

Çiftçinin tarımsal sulamada yaşadığı elektrik sorunun çözülmesi için çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar ve diğer ilçelerdeki ziraat odası başkanları, geçtiğimiz günlerde DEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmazla da görüşmüştü.

(İHŞ-VSA-Y)

GÖRÜNTÜ KODU: 12052014_HILVAN_ELEKTRIK_ACIKLAMASI kodu ile kafe klasörüne aktarıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ziraat Odaları'nın Elektirik Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement