Elveda Windows 10 Mobile - Son Dakika
Yüksek Teknoloji

Elveda Windows 10 Mobile

Elveda Windows 10 Mobile

Microsoft, mobil işletim sistemi Windows 10 Mobile desteğine son veriyor Microsoft, Windows 10 Mobile ürünlerinin desteğini sonlandırıyor. Artık yeni güvenlik güncellemeleri, güvenlik dışı düzeltmeler ve ücretsiz destek olmayacak. Ancak Microsoft'un tüm desteği sona ermedi. Windows 10 Mobile telefonları için Office uygulamaları 12 Ocak 2021 tarihine kadar desteklenmeye devam edecek.

11.12.2019 09:02

Microsoft, mobil işletim sistemi Windows 10 Mobile desteğine son veriyor

Microsoft, Windows 10 Mobile ürünlerinin desteğini sonlandırıyor. Artık yeni güvenlik güncellemeleri, güvenlik dışı düzeltmeler ve ücretsiz destek olmayacak.

Elveda Windows 10 Mobile

Ancak Microsoft'un tüm desteği sona ermedi. Windows 10 Mobile telefonları için Office uygulamaları 12 Ocak 2021 tarihine kadar desteklenmeye devam edecek. Bu durumda Word, Excel, PowerPoint ve OneNote'un güncelleştirmeleri ve güvenlik düzeltme eklerini almaya devam edeceği anlaşılıyor.

Elveda Windows 10 Mobile

Bu süreçte Microsoft, yine de bir Android veya iOS aygıtına geçmeyi ve Office uygulamalarını bu platformlarda kullanılmasını öneriyor.

Microsoft'un, mobil işletim sistemi bölümünü kapatmadan ve Windows 10 Mobile'ın Windows CE tabanlı sistemine katılmasına izin vermeden öncesine şöyle bir bakalım.

Elveda Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile, en son ismi ve güncellemesiyle 2015 yılında sahneye çıktı ve Lumia 950, 950 XL ve 550 modellerini kutudan çıkardı. Bununla birlikte çok sayıda cihaza Windows 10 Mobile güncelleme olarak gönderildi . Bu sürüm resmen "Windows Phone" adını düşürdü ve kendisini Windows 10'un yalnızca ARM sürümü olarak sundu.

Elveda Windows 10 Mobile

Microsoft birkaç yıl sonra Windows Phone 8.1'in fişini çekti ve ardından 2018 yılında satılan telefonlar da tükendi . Kısa bir hatırlatma yapmamız gerekirse, Windows Phone 8.1 uygulama mağazası da 16 Aralık tarihinde kapılarını kapatıyor.

Elveda Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile uygulama mağazasının bir süre daha hayatta kalacağı anlaşılıyor. Ancak, Microsoft Office uygulamaları için desteğin sona ermesiyle birlikte uygulama mağazasının da kapanması ihtimali var.

Kaynak: Yüksek Teknoloji

Son Dakika Yüksek Teknoloji Elveda Windows 10 Mobile - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement