Anneden Mahkemede Yürek Burkan Soru: Kızımın Elleri Nerede - Son Dakika
3. Sayfa

Anneden Mahkemede Yürek Burkan Soru: Kızımın Elleri Nerede

Anneden Mahkemede Yürek Burkan Soru: Kızımın Elleri Nerede

İzmit'te dövülerek öldürülmüş ve elleri bileklerinden baltayla kesilmiş halde bulunan Nuran Dutlu'nun annesinin mahkemede sanıklara sorduğu soru yürekleri burktu.

14.07.2016 13:09  Güncelleme: 14:38

İzmit Kandıra yolunun Çayırköy mevkiinde geçtiğimiz yıl 22 Ocak'ta dövülerek öldürülmüş ve elleri bileklerinden baltayla kesilmiş halde bulunan Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili görülen davada Nuran Dutlu'nun annesi Hediye Durmuş sanıklara bir tek sorum var diyerek "Ben kızımı elsiz defnettim. Kızımın ellerini ne yaptınız?" diye sordu.

CİNAYETİ 15 KİŞİLİK ÖZEL EKİP AYDINLATTI

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında meydana gelen olayda, İzmit Kandıra yolunun Çayırköy mevkiinde naylona sarılan bir kadın cesedi bulundu. Elleri bileklerinden kesilen, dövüldüğü ve iple boğularak öldürüldüğü tespit edilen kadının Nuran Dutlu olduğu belirlenirken, jandarmanın kurduğu 15 kişilik özel ekip cinayeti aydınlattı.

Jandarmanın operasyonu ile yakalanan Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer tutuklandı. Muhammet Yıldız, ifadesinde Nuran Dutlu'yu Bursa'da öldürdüğünü, kendisine 5 bin lira borcu olduğunu, borcunu ödememesi nedeniyle çıkan tartışmada iple boğduğunu, ellerini keserek ufak parçalara böldüklerini, daha sonra klozete attıklarını, daha sonra da cesedi Kandıra yolunda attıklarını belirtti.


Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer, tutuksuz yargılanan Serkan Altıok, Vedat Ay ile öldürülen Nuran Dutlu'nun annesi Hediye Durmuş katıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kocaeli İl Temsilcisi Kübra Özkan'ın duruşmaya katılma talebi ise mahkeme heyeti tarafından reddine karar verildi.

ANNE "TEK SORUM VAR" DEDİ: KIZIMIN ELLERİNİ NE YAPTINIZ?

Duruşmada söz alan öldürülen Nuran Dutlu'nun annesi Hediye Durmuş "Sanıklara bir tek sorum var. Benim kızımdan ne istediniz? Ben bunun cevabını istiyorum. Kızımın ellerini ne yaptınız? Ben kızımı elsiz defnettim. Bunun cevabını istiyorum" dedi. Daha sonra mahkeme heyeti tutuklu sanık Sertaç Özer'e söz verdi. Özer savunmasında "Daha önceki yazılı savunmamı tekrar ediyorum. Tahliyemi istiyorum." dedi. Diger tutuklu sanık Muhammet Yıldız ise önceki savunmasını tekrar ettiğini söyledi.


"KATİLLER İNDİRİMSİZ CEZA ALANA DEK BU DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ"

Duruşma sonrasında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kocaeli Adliye Binası önünde bir araya gelerek "Kadın cinayetleri durduracağız" yazılı pankartlarla protesto gösterisi yaptı. Katiller indirimsiz ceza alana kadar bu davanın takipçisi olacaklarını söyleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kocaeli İl Temsilcisi Kübra Özkan, "Bugün burada geçtiğimiz yılın Ocak ayında işkence edilerek öldürülen Nuran Dutlu'nun 3. duruşması için biraraya geldik. Nuran kardeşimize adalet sağlanana kadar, katiller indirimsiz ceza alana kadar bu davanın takipçisiyiz. Kadına karşı işlenen her türlü suçun son bulmasını istiyoruz. Bugün burada Nuran'ın sesiyiz. Ailemiz ile birlikte Nuran için adalet sağlanana kadar bu davanın takipçisi olacağız." diye konuştu.


"BEN ÇOCUĞUMU ELSİZ AYAKSIZ DEFNETTİM"

Duruşma sonrası yaptığı açıklamada çocuğunu elsiz ve ayaksız defnettiğini söyleyerek gözyaşlarına boğulan anne Hediye Durmuş,"Biz suçsuzuz diyorlar başka da bir şey demiyorlar. Ben çocuğumu elsiz ayaksız defnettim. İşallah en ağır şekilde müebbet alırlar da birazcık içim serinler. Kızımın çocuğu ağlıyor. Mahfettiler bizi. Hayvana çarpıyorlar insan ona bile acıyor. Ne kadar insan öldürmek kolay. O da bir kadın. Onun da çocuğu var. Öldürürken kendilerini hiç düşünmediler mi? Acaba bana da böyle yapsalar ben ne olurdum? diye düşünmediler mi' Yüzlerinde insanlık namına hiçbir şey kalmamış. Mahkemede sorduğum soruya niye cevap vermediler." dedi.

DURUŞMA EYLÜLE ERTELENDİ

Duruşma tanık Cemal Duman'ın ifadesinin alınması için İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesine yazı yazılmasına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına duruşma gününün iddianame sureti eklenerek bildirilmesi ve Muhammet Yıldız ile Sertaç Özer'in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 7 Eylül 2016 tarihine erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika 3. Sayfa Anneden Mahkemede Yürek Burkan Soru: Kızımın Elleri Nerede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • - AKSEKILI -: Ablacigim resimlerden gordugum kadariyla kizin "su testisi su yolunda kirilir " mantigina kurban gitmis..... 13 13 Yanıtla
    .!: Allah hepinizin cezasını versin hayvan herifler ! 8 7
  • Mehmet: taş gibi hatuna nasıl kıydınız vicdansızlar 7 15 Yanıtla
  • - AKSEKILI -: Resimlere bakilirsa kurtlar paylasamamisa benziyor... 10 7 Yanıtla
  • ayse kendirci: Dilerim aynisi yasatsin allah 11 0 Yanıtla
  • Mustafa Topkaya : ALLAH korkusu olmazsa durum vaziyet bu ALLAH tüm iman edenleri muhafaza etsin. 4 6 Yanıtla
  • Fatih: Bana bi bakin beni bi duyun beni bi gorun dostlar dogru yoldan ciktinizsa ecel kolay tostlar.. 5 2 Yanıtla
  • Zz: Hür 0 0 Yanıtla

Advertisement