MSB: "Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 6 PKK'lı terörist Habur'daki hudut karakolumuza teslim olmuştur. - Son Dakika
3.Sayfa

MSB: "Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 6 PKK'lı terörist Habur'daki hudut karakolumuza teslim olmuştur.

MSB: "Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 6 PKK'lı terörist Habur'daki hudut karakolumuza teslim olmuştur.

07.12.2023 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MSB: "Yılbaşından bu yana teslim olan terörist sayısı 119'a ulaşmıştır"

ANKARA - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yılbaşından bu yana teslim olan terörist sayısının 119'a ulaştığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde görevli Tuğamiral Zeki Aktürk, başta PKK/KCK/PYD- YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kesintisiz mücadele edildiğini belirterek, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada etkisiz hale getirilen 56 terörist ile birlikte, bu yıl içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 32'ye ulaşmıştır. Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil'de bulunan terör hedeflerine yönelik 1 Aralık'ta icra edilen hava harekatlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 16 hedef başarıyla imha edilmiştir" diye konuştu.

Harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldığını belirten Aktürk, hedeflerdeki etki kıymetlendirmesinin devam ettiğini duyurdu.

"Yılbaşından bu yana teslim olan terörist sayısı 119'a ulaşmıştır"

Aktürk konuşmasına şöyle devam etti:

"Son olarak geçtiğimiz hafta içerisinde Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 6 PKK'lı terörist Habur'daki Hudut Karakolumuza teslim olmuştur. Böylelikle yılbaşından bu yana teslim olan terörist sayısı 119'a ulaşmıştır. Teröristler için tek çıkış yol Türk adaletine teslim olmaktır.

Suriye'de, harekat alanlarında oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimlerinin de devam ettiğini belirten Aktürk, "Yıl içerisinde birliklerimize yönelik gerçekleştirilen 467 taciz ve saldırıya gerekli karşılık verilerek 27'si son bir haftada olmak üzere bin 435 terörist etkisiz hale getirilmiştir" şeklinde konuştu.

Aktürk ayrıca son bir haftada sınırlarda yaşa dışı yollarla geçmeye çalışan 212 şahsın yakalandığını bildirdi. Şahıslardan 1'inin FETÖ ve 1'inin PKK olduğunu belirlendi. 2 bin 367 şahsın sınırı geçemeden engellendiğini aktaran Aktürk, "Yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 12 bin 889'a yükselmiştir. Bu şahıslardan 407'si FETÖ mensubu olmak üzere toplam 583 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 196 bin 524 olmuştur" açıklamasında bulundu.

MSB'den stok görsellere karşı uyarı

Sınırlara ilişkin konuşan Aktürk, "Hudutlarımızla ilgili daha önce de karşılaştığımız gibi yine farklı ülke ve zamanlarda çekilmiş, insan kaçakçılarının reklamlarını da içeren stok görsellerle asılsız iddialar ortaya atılmaktadır" diye konuştu.

Bakan Güler, Yunanistan'da

Aktürk ayrıca Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in, Türkiye ile Yunanistan arasında 5'incisi düzenlenen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a refakat ettiğini aktardı.

Savunma sanayii konusuna dikkat çekildi

Savunma sanayiinde üretilen ürünlerin ve bilgilerinin kamuoyuyla kontrolsüz bir şekilde paylaşılmaması gerektiğine vurgu yapan Aktürk, "Kardeş, dost ve müttefiklerimiz için de önem taşıyan; bölgesel ve küresel istikrara katkı sağlayan savunma sanayi ürünlerimiz konusunda üretici, kullanıcı, basın, tüm taraflar, her yönüyle büyük hassasiyet göstermeli, güvenlik zafiyeti yaratabilecek durumlardan kaçınılmalıdır. Özellikle bu konuda yapılan haberlerde sizlerden gerekli hassasiyeti göstermenizi bekliyoruz" diye konuştu.

MSB: "Irak\'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 6 PKK\'lı terörist Habur\'daki hudut karakolumuza teslim olmuştur.
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa MSB: 'Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 6 PKK'lı terörist Habur'daki hudut karakolumuza teslim olmuştur. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement