Türkiye'nin Nobel Ödüllü Bilim Adamlarıistanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi'nden Çıkacak - Son Dakika
Basın Bültenleri

Türkiye'nin Nobel Ödüllü Bilim Adamlarıistanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi'nden Çıkacak

Türkiye\'nin Nobel Ödüllü Bilim Adamlarıistanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi\'nden Çıkacak

BASIN BÜLTENİDİR.

15.07.2010 14:27

BASIN BÜLTENİDİR.

İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nin yapısı, işleyişi ve son durumu hakkında kamuoyuna bilgilendirmek amacıyla, 14 Temmuz 2010 tarihinde İstanbul Üniversitesi Merkez Bina Mavi Salon’da düzenlenen basın toplantısına basın yoğun ilgi gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Çiğdem KAYACAN yaptı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Çiğdem KAYACAN İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nin, çocukları üniversite eğitimine alıştırabilmek amacıyla kurulduğunu, projenin hiçbir şekilde kar amacı gütmediğini, tamamen sosyal içerikli bir proje olduğunu belirtti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Çiğdem KAYACAN İstanbul Üniversitesi’nin yaşamboyu öğrenim prensibi çerçevesinde köklü geçmişinden bugüne uzanan bilgi ve tecrübesini her fırsatta yeni nesillere aktarmaya çalıştığını, bunu gerçekleştirirken de hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığının altını çizdi.

Toplantıda İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nin son durumu hakkında bilgi veren İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Müdürü Doç. Dr. Gökhan KARABULUT, kuruluş aşamasında yurtdışındaki benzer çocuk üniversitelerinin eğitim programlarını incelediklerini, ilköğretim öğrencileri için çocuk üniversitesini, lise öğrencileri için ise Genç Akademi programının oluşturulduğunu söyledi. 3 Haftalık eğitim sürecinde öğrencilerin ilgi duydukları bilim dallarına yönelmeleri, teorik değil uygulamalı eğitim sistemine alışmalarını teşvik etmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Doç. Dr. Gökhan KARABULUT, 850 bin TL’lik bir bütçeye sahip İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nin maliyetinin büyük kısmının İstanbul Üniversitesi ve Doğa Koleji tarafından finanse edildiğini sözlerine ekledi.

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Çocuk Üniversitesi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ergün YOLCU, eğitim programlarının her birine 4 kişilik burslu öğrenci kontenjanı ayırdıklarını, ayrıca Çocuk Esirgeme Kurumu ve Güneydoğu’dan gelen öğrencilere öncelik tanındığını, barınma imkânı olmayan öğrencilerin ise bu ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti. İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’ne öğrenim gören öğrencilerin İstanbul Üniversitesi öğrencisinin sahip olduğu tüm haklara sahip olduğunun altını çizen Doç. Dr. Ergün YOLCU, İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nin içerdiği programlarla dünyada ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

Basın toplantısının ardından basın mensupları, İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Bilim Atölyeleri’nde gerçekleştirilen Genetik Laboratuarındaki “Gen Transferi Deneyi” ve Astronomi Gözlem Evi’ndeki “ Güneş Patlamaları Gözlemi” çalışmalarını izledi.

5010 öğrenciyle 2010 yaz döneminde öğretime başlayan İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi, 2010 kış döneminde de eğitime devam edecek. Kış okulu bilimsel temalı geziler kapsamında İsviçre’de bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’e gezi düzenlenecek.

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Kaynak: DHA

Son Dakika Basın Bültenleri Türkiye'nin Nobel Ödüllü Bilim Adamlarıistanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi'nden Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement