İsrail'den 100 Bin Filistinliye "Evinizi Terk Edin" Uyarısı - Son Dakika
Dünya

İsrail'den 100 Bin Filistinliye "Evinizi Terk Edin" Uyarısı

200'den fazla Filistinlinin ölümüne sebep olan saldırılar sürerken İsrail ordusu, Gazze'de yaşayan 100 bin kişiye 'Evlerinizi terk edin' uyarısında bulundu.

16.07.2014 09:48  Güncelleme: 11:23

AFP'ye konuşan askeri kaynaklar, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin doğusundaki 100 bin Filistinliyi evlerini terk etmeleri için uyardığını söyledi. AFP muhabiri ayrıca, Zeytun mahallesine havadan el ilanları bırakıldığını belirtirken, bölgedeki Filistinlilerin cep telefonlarına da mesajlar gönderilerek TSİ 08.00'den itibaren evlerinden ayrılmalarının istendiğini bildirdi.

KARA HAREKATI GELİYOR

Söz konusu uyarı, İsrail’in Gazze’ye geniş çaplı bir kara harekatı planladığı bir dönemde geldi.

ÖLÜ SAYISI 202'YE YÜKSELDİ

İsrail'in 8 Temmuz'dan beri sürdürdüğü saldırılarda ölenlerin sayısı 202'ye yükseldi. İsrail gece de Hamas'ın Milletvekili İsmail el-Eşkar ve Hamas kurucularından Mahmud ez-Zehhar'ın evlerini vurdu.

ATEŞKESİN BİTMESİNİN ARDINDAN 10 AYRI ROKET SALDIRISI

İsrail hükümeti ateşkesin ardından Gazze'ye yönelik saldırılara yeniden başladığını ilan etti. Bu açıklamanın ardından Gazze'ye 10 ayrı roket saldırısı düzenlendi.

SİYASİLERİN EVLERİ DE VURULDU

İsrail ordusu Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında, Hamas Milletvekili İsmail el-Eşkar'ın ve Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar'ın evlerini vurdu. İki ev de tamamen yıkıldı. Bu saldırılarda ölen ve yaralanan olmadı.

Ayrıca Gazze Şeridi'nde bulunan Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı binası da bombalandı. Binada ciddi hasar meydana geldi.

Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in gece düzenlediği hava saldırılarında 2 Filistinlinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kudra, İsrail ordusunun, 8 Temmuz'dan bu yana Gazze'de 202 kişiyi öldürdüğünü, bin 520 kişiyi de yaraladığını söyledi.

İSRAİL'DE İLK CAN KAYBI

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyon bugün dokuzuncu gününe girdi. Gazze Şeridi’nden dün akşam saatlerinde atılan bir roket Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı yakınlarına düşerek, bir İsrailli'nin ölümüne neden olmuştu.

PERES: ONLAR BİZE SALDIRIYORSA...

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Gazze'ye yönelik saldırılarla ilgili "Onlar bize saldırıyorsa annelerimiz ve çocuklarımızın gece uyuyabilmeleri için buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Peres, The Associated Press'ye yaptığı açıklamada, gelişmeleri değerlendirdi. Mısır'ın Gazze ve İsrail arasındaki ateşkes girişiminin "kendilerini bağlamadığını" açıklayan Hamas'ı işaret ederek "Sanırım, bir bölünme var. Gazze'deki durum trajik ve berbat" ifadelerini kullandı.

Şimon Peres, Mısır'ın çağrısıyla ateşkesi kabul etmelerine rağmen Hamas'ın füze attığını, bunun ateşkesin sağlanamadığına ilişkin soruya "Onlar bize saldırıyorsa annelerimiz ve çocuklarımızın gece uyuyabilmeleri için buna izin vermeyeceğiz. Ne yapabiliriz" dedi.

Röportajda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı öven Peres, "barışa hazır, gerçek ve ciddi bir lider olan Abbas ile bir barış yapabileceklerine inandığını" kaydetti.

İsrail-Filistin barış görüşmelerinin çökmesine rağmen sorunun halen çözülebileceğine dikkati çeken Peres, "Deneyimler gösteriyor ki; ulusların ayrılması, ailelere mutluluk getiriyor. Çekoslavakya, iki devlet haline geldi. Mutsuz bir devlet yerine, iki mutlu devlet var. Yugoslavakya da aynı şekilde" ifadelerini kullandı.

İsrail\'den 100 Bin Filistinliye "Evinizi Terk Edin" Uyarısı
Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Dünya İsrail'den 100 Bin Filistinliye 'Evinizi Terk Edin' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • by meçhul: hitler boşuna dememişti bütün yahudileri öldürmediğim için gün gelecek bana küfür edeceksiniz 14 5 Yanıtla
  • DAVVUT: ALLAH BUNLARIN VE BUNLARA DESTEK VERENLERİN BİN TÜRLÜ BELASINI VERSİN. . BİR AVUÇ ŞEREFSİZ YAHUDİ İLE BAŞEDEMEYEN İSLAM COĞRAFYASI HEPSİNE YAZIKLAR OLSUN. . TÜRKİYEYE YAZIKLAR OLSUN İNŞALLAH KENDİ PİSLİKLERİNİZDE BOGULURSUNUZ. . . İSRAİL YALAKALARI ŞEREFSİZLER. . . 10 3 Yanıtla
  • DAVVUT: ALLAH İSRAİLİN VE YAHUDİLERİN BELASINI VERSİN İNŞALLAH KATİL ŞEREFSİZLER. . YAHUDİLER YUMURTA PİŞİRMEK İÇİN MÜSLÜMAN YAKMAKTAN ÇEKİNMEZ. . BUNA İZİN VERENLER YARIN ONLARINDA BAŞINA GELECEK BU YAHUDİLER MÜSLÜMANLARDAN SONRA HRİSTİYANLARIDA ÖLDÜRECEKLER BUNA FIRSAT VERENLERİ ALLAH KAHRETSİN 7 4 Yanıtla
  • AYHAN ADNAN: BİR YANDAN iSRAİL. BİR YANDAN SÖZDE İSLAM ADINA MÜSLÜMANLARI KATLEDEN İŞİD (AMERİKA İSRAİL TESTEKLİ ÖRGÜT) AMAÇ MÜSLÜMANLARI YOK ETMEK, ŞU MÜBAREK GÜNDE ZULÜM GÖREN TÜM MÜSLÜMANLARA YÜCE RABBİM YARDIMCILARI OLSUN. 10 0 Yanıtla
  • Azrail: O ZAMAN BİZDE BİZİM ÜLKEMİZDE YAŞAYAN İSRAİL ASILLI VE İSRAİLLİ İNSANLARI YAŞATMAYALIM DEFOLUP GİTSİNLER YADA ÖLSÜNLER BU KANSIZLAR BUNLARIN HEPSİ AYNI YAŞAMASI HARAM, , KONSOLOSLUKLARI LEVENT'TEYMİŞ YENİ ÖĞRENDİK 7 3 Yanıtla
  • birlik olmanin zamani coktan geldi millet..: haaa simdik herkes bir Müslüman Devletinin Filistinlilere yardim etmesini istiyor degil mi? Ama Buna tek karsi koyacak olan ISID ´te oldumu herkes Terörist diye ISID´i kötülüyor. Bazi hain Müslümanlar anlayin artik, Hicbir Müslüman ülkesi, Müslümanlikla yönetilmiyor, Suudi Arabistan dahil buna. O yüzden gercek Islam Devleti kurulmasi icin hepimiz heryönden destek etmemiz gerekiyor. Aksi taktirde daha cooook masumca aci bir sekilde can verecegiz. 'İman edip de hicret edenler ve Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenler, rütbe bakımından Allah katında daha üstündürler. Kurtuluşa erenler de işte onlardır'. - Tevbe/20 4 3 Yanıtla
  • orhan cevahiroglu: Osmanlmi? kaldı Ataturk de yok . kafayı değişin kafayi. 10 agustos da inadı bırakın. yurtta sulh cihanda sulh . . . akıllı olun artık bu dünya işi futbol maçı deil 2 1 Yanıtla
  • son türk: sayın recep tayıp erdoğan bak. a. b. d senatosunda da bile otoriterleşmeni kabullenemiyor her an onlara resti çekersin korkusuyla polemiğe başlamışlar. . israilin yaptığı zülüme birtek sen dur diye bilirsin abdye resti çek yada durdur bu zülümü yada ilişkilerimizi gözden geçiririz çünkü burda türkiyeyi kaybetmek istemezler yada . b. seçeneğini kulanırsın bi rusyagezisi yaparsın bir gecede diyarbakır batman adıyaman 100 veya 150 uçak kaldırırsın iki saate israilin kolunu kanadı kırsınlar sabah olunca da haberim yoktu dersin bu hayatın sonu ölüm nasıl ha ecdadlarımız pısırık onun bunun kölesi olacağına çanakalede kahramanca öldüler bizde bu zülüme karşı kahramanca ölmeye hazır binlerce insan var 2 1 Yanıtla
  • GAZZEYE YARDIM ET ALLAHIM: Ben gazzede bulundum. Gazzeye sızan el kaide, iran, hizbullah militanları duvarın arkasına yani israile roket atmasalar bunların hiç biri olmayacak. Kimse konunun aslını bilmeden edebiyat parçalamasın. İsrailin cevap veriş taktiği doğru mu tabiki hayır. Arada olan sivil, masum halk ve çocuklara oluyor. O bombalardan biri patladığında çıkardığı ses ve verdiği hasar nedeniyle 3 gün kendime gelememiştim. İsrail 1 haftada bundan 1600 tane atmış. O çocukların geçirdiği travmayı hayal bile edemiyorum. Allah yardımcıları olsun. İsraile kızan dostlar şunuda unutmayın ki hamas iktidar olmak için kendi halkıyla yaptığı 2009 savaşında müslümanları balkondan aşağı atıyordu bunuda unutmayın. Bu nedenle yapılması gereken ilk iş Gazzenin hamas terör örgütünden kurtulması, sonrada yeni hükümetin israil denen adi ülke ile karşılıklı müzarekeler ve anlaşmalarla 10 yıllık bir ateşkes antlaşması yapmaktır. Tünellerden sızan islami terör örgütü militanlarınında önlerinin kesilmesi şart tabi. . . 2 0 Yanıtla

Advertisement