KKTC Başbakanı, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanını Kabul Etti - Son Dakika
Dünya

KKTC Başbakanı, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanını Kabul Etti

KKTC Başbakanı, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanını Kabul Etti

KKTC Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KKTC'deki temaslarını sürdüren Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü kabul etti.

17.09.2014 20:44  Güncelleme: 21:22

KKTC Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KKTC'deki temaslarını sürdüren Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü kabul etti.

Kabulde, Tütüncü'ye, KKTC Antalya Temsilcisi Münir Erer Korman, Kepez Belediyesi'yle kardeş belediye olan Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ile Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de eşlik etti.

Kabulde konuşan Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Birlik olarak yeni dönemde uluslararası alanda farklı bir açılım yapma gayreti içine girdiklerini ve bu kapsamda Türk halklarının yaşadığı ülkelere öncelik verdiklerini söyledi. KKTC'nin Antalya temsilcisiyle yıllardır yakın ilişkiler içerisinde olduklarını belirten Tütüncü, bu kapsamda da Beyarmudu Belediyesi ile Kepez Belediyesi arasında bir kardeşlik protokolü imzaladıklarını hatırlattı. Tütüncü, KKTC'deki belediyelerle karşılıklı işbirliği içerisinde olmayı arzuladıklarını kaydederek ziyaretleri sırasında çeşitli temaslarda bulunarak farklı projeleri değerlendirdiklerini belirtti. Tütüncü, KKTC ziyaretleri sırasında, Birliklerine bağlı belediyelerle KKTC'deki belediyelerin kardeş belediye olması ve Belediyeler Birliği ile Akdeniz Belediyeler Birliği arasında ortak etkinlikler düzenlenmesi konularında çalışma kararı aldıklarını ifade etti.

"DENEYİMLERİN PAYLAŞILMASI FAYDALI, PROJELERE DESTEK OLACAĞIZ"

KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ise, belediyelerin işbirliği içerisinde deneyimlerini paylaşmasının faydalı olduğuna işaret ederek, Akdeniz Belediyeler Birliği'yle ilişkilerin artarak devam etmesini temenni etti. Tütüncü'den KKTC ziyareti hakkında bilgiler alan Yorgancıoğlu, işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek projelere her zaman destek olacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından hediye takdimi yapıldı. Temasları sonrasında İHA'ya özel değerlendirmelerde bulunan Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, KKTC'de yaklaşık üç günlük zaman zarfında önemli temaslar gerçekleştirdiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'ndan başlayarak Başbakan, Meclis Başkanı ve protokole mensup olan birçok kimseyle birlikte temasları ve ikili görüşmeleri olduğunu söyleyen Tütüncü, "Yine aynı şekilde belediye başkanlarımızı davet ettik. Belediyecilik üzerine gerekli fikir alışverişlerinde bulunduk, çalışmaları gerçekleştirdik. Bunlar fevkalade önemli neticeler meydana getirecek. Aynı zamanda Belediyeler Birliği olarak Kıbrıs Belediyeler Birliği Başkanımızı da ziyaret etme fırsatımız oldu. Bütün bunlarla birlikte ağırlıklı olarak sohbet ettiğimiz konu, sohbetlerimizde konuştuğumuz karşılıklı fikir alışverişlerinde üzerinde durduğumuz konu belediyelerle Kıbrıs Belediyeleri arasında nasıl çalışmalar yapabiliriz bunlar üzerinde durduk. Gerçekten son derece verimli görüşmeler oldu" dedi.

"SOMUT OLARAK ÜÇ TEMEL ÇIKARIMIZ OLDU"

Somut olarak üç tane temel çıkarlarının olduğunu belirten Tütüncü, "Bunlardan birincisi, belediyeler ile Kıbrıs belediyeleri arasında karşılıklı protokolleri gerçekleştirmek ve bunları toplu bir imza töreni ile halklarımıza duyurmak ve böylelikle çok önemli bir ilişkinin temelini atmak. Birincisi buydu. İkincisi yine aynı şekilde Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile Akdeniz Belediyeler Birliği arasında çeşitli belediyecilik tecrübelerinin aktarımına dönük programlar yapmak, planlamak bunlarla alakalı her iki kurumumuzun hem Akdeniz Belediyeler Birliği'nin hem de Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'nin Genel Sekreterleri düzeyinde karşılıklı bir çalışmanın başlatılması talimatını verdik. Üçüncüsü de yine aynı şekilde çeşitli araştırma ve inceleme çalışmaları yapmak üzere belediyelerimiz arasında çalışmaları başlattık. Bütün bunlar bizim her iki toplumun birbirine daha da yakınlaşması daha da kaynaşması noktasında atmış olduğumu olduğumuz somut adımlarımız. İnşallah zaman içerisinde karşılıklı gelip gitmelerle ziyaretlerle bu ilişkileri çok daha farklı bir düzeye getirmeyi, yaygınlaştırmayı planlıyoruz, hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ KKTC'YE BELEDİYECİLİK DENEYİMLERİNİ AKTARMAK"

Temel hedefin KKTC'ye Türkiye Cumhuriyeti'nin Belediyeler Birliği aracılığıyla belediyecilik deneyimlerini, tecrübelerini aktarmak olduğunu ifade eden Tütüncü şöyle devam etti:

"Biz bunun için kararlıyız, biz bunun için hazırız. Gereken her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Buradaki mevkidaşlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde onlardan talepler hangi yönden gelirse o talepleri karşılamak için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bu vesile ile bir kez daha ifade etmek istiyorum. İyi niyet temelinde attığımız bu adımların karşılık vereceğine olan inancım tamdır. ve bu şekilde de temaslarımızı yarın akşama kadar sürdüreceğiz. Çünkü yarın akşam saatlerinde ayrılacağız yavru vatandan. Dilerim, arzu ederim, isterim ki bu gezimiz bu seyahatimiz Kıbrıs belediyelerine bir kalite, çok daha farklı bir ufuk taşımaya dönük hizmetlere dönüşsün. Amacımız budur, biz bunu yapmaya hazırız. İnşallah çok daha güzel günlerde Kıbrıs'ta Kıbrıslı kardeşlerimizle olmayı temenni ediyorum, arzumuz budur. Yerel yönetimlere yapmış olduğumuz destekler, açmış olduğumuz ufuk ve vermiş olduğumuz vizyon KKTC vatandaşlarına hizmet olarak geri dönecektir. Temel yaklaşımımız temel amacımız budur. Bu bağlamda ziyaretimizin son derece verimli geçtiğini, faydalı geçtiğini ifade etmek isterim." - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC Başbakanı, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanını Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement