Kürt Heyeti, Caferi ile Bağdat- Erbil Gerginliğini Konuştu - Son Dakika
Dünya

Kürt Heyeti, Caferi ile Bağdat- Erbil Gerginliğini Konuştu

Kürt Heyeti, Caferi ile Bağdat- Erbil Gerginliğini Konuştu

Irak'ta, Ulusal İttifak Başkanı İbrahim El Caferi, çeşitli Kürt siyasi partilerden oluşan bir heyetle görüştü.

30.11.2012 15:49

Irak'ta, Ulusal İttifak Başkanı İbrahim El Caferi, çeşitli Kürt siyasi partilerden oluşan bir heyetle görüştü. Önemli konuların ele alındığı görüşmeye Bağdat- Erbil gerginliği damgasını vurdu.

Bir türlü dinmeyen Bağdat- Erbil gerginliği bu kez Bağdat'ta ele alındı. Kürt Siyasi Parti temsilcilerinden oluşan bir heyet Ulusal İttifak Başkanı ve eski Başbakan İbrahim El Caferi ile görüştü. Ziyaretçi heyete Parlamento'daki Kürdistan Listesi grup başkan yardımcısı Muhsin Sadun başkanlık etti. Önemli konuların ele alındığı görüşmeye Bağdat-Erbil gerginliği damgasını vurdu. Ziyaretçi heyet son duruma ilişkin bölgenin mesajını Caferi'ye bildirdiler. Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Ulusal İttifak Başkanı İbrahim El Caferi bu sorunun çözülmesi gerektiğini ve buna benzeri sorunların anayasal çerçevede ele alınması gerektiğini söyledi. Caferi ayrıca bu ülkede bir çok ortaklıkların olduğunu bu yüzden siyasi tarafların bu açıdan sorunların çözülmesine inanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ziyaretçi heyete başkanlık eden Parlamento'daki Kürdistan listesi grup başkan yardımcısı Muhsin Sadun ise yaptığı açıklamada görüşmenin oldukça olumlu geçtiğini ve Kürdistan bölgesindeki Kürt siyasi taraflarca gönderilen mesajı Caferi'ye ilettiklerini ifade etti.

AHM(SS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kürt Heyeti, Caferi ile Bağdat- Erbil Gerginliğini Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement