Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yıl mesajı - Son Dakika
Dünya

Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yıl mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni yıl tebriklerini ileterek, Rusya ile Türkiye arasında yapılan iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Öte yandan Putin, Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulayan İngiltere, Almanya, ABD, Fransa ve Japonya gibi ülkelerin yeni yılını ise kutlamadı.

30.12.2023 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni yıl mesajı gönderdi. Putin, mesajında "Yeni yılda Moskova ve Ankara ikili siyasi diyaloğu geliştirmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yıl tebriklerini göndererek, son zamanlarda Rusya ile Türkiye arasında çok yönlü iş birliğinin geliştirilmesi için önemli adımlar atıldığı vurgulandı.

Rus lider Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yıl mesajı

"MOSKOVA VE ANKARA İŞ BİRLİĞİ KURMAYA DEVAM EDECEK"

Mesajda, iki ülkenin bölgesel çatışmaların çözümüne katkıda bulunduğu, ortak çabalarla büyük enerji ve altyapı projelerinde birlikte çalıştığı ifade edildi. Putin'in mesajında "Gelecek yıl Moskova ve Ankara, Avrasya kıtasında güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesi amacıyla dost halkların yararına çeşitli alanlarda ikili siyasi diyalog ve verimli iş birliği kurmaya devam edecek." denildi.

BATILI LİDERLERE YENİ YIL MESAJI GÖNDERMEDİ

Kremlin, Rus lider Putin'in mesaj gönderdiği isimlerin listesini açıklarken Rus haber ajansı Tass, tebrik listesinde İngiltere, Almanya, ABD, Fransa ve Japonya gibi "dost olmayan ülkelerin" bulunmadığını duyurdu. Putin, Ukrayna savaşı sonrası ülkelerine ağır yaptırımlar uygulayan Batılı liderlerin yeni yılını bu sene de kutlamadı.

Putin\'den Cumhurbaşkanı Erdoğan\'a yeni yıl mesajı
Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hasan Ali Yıldız: Senin ve Ülkendeki Rus vatandaşların Yeni yılı kutlu olsun Büyük Lider Putin Tek başına bir ordu gibisin 31 3 Yanıtla

Advertisement