Yaşayan En Yaşlı 'Bükücü' - Son Dakika
Dünya

Yaşayan En Yaşlı 'Bükücü'

68 yaşındaki adamın bedeniyle yaptıkları görenleri hayrete düşürüyor.

12.11.2015 01:11  Güncelleme: 10:18

Endonezya'nın kuzey Kalimantan eyaletinde yaşayan 68 yaşındaki Mbah Bejan dünyanın en yaşlı 'bükücüsü' unvanına sahip. 16 torun sahibi Bejan, 2001 yılında gösteri dünyasından emekli olduktan sonra köyüne yerleşmiş. Kendisinden özel olarak istekte bulunulunca gösteri yapan yaşlı kurt hâlâ o kadar esnek ki 50 cm çapındaki boruya bile kendini sığdırabiliyor.

ÜSTÜN YETENEĞİNİ BALIK TUTMAYA GİTTİĞİNDE KEŞFETMİŞ

Tıbbi olarak bilinen bir rahatsızlığı bulunmayan Bejan, bu olağanüstü yeteneğini 11 yaşında balık tutmaya gittiğinde keşfetmiş. Dikenli bir bitkiye basıp ayağını sıkıştırarak kendini yaralamış. Normal bir insanın döndüremeyeceği açıda ayağını döndürerek ayağını sıkışmış olduğu yerden kurtarmış. Arkadaşları onun sıra dışı şekilde ayağını döndürmesinden dolayı Bejan'ın çok ciddi yaralandığını zannetmişler.

ASLA ACI HİSSETMİYOR

Bejan bu tuhaf yeteneğini 20'li yaşlarının ortalarında halka açık olarak sergilemeye başlamış. Onun en çok tanınan hareketlerinden 'Kızarmış Tavuk' ve 'Kobra'yı sayabiliriz. Bejan yaptığı gösterilerden dolayı hiçbir acı hissetmediğini, köyünde hâlâ bir yıldız olduğunu sözlerine ekledi.

Yaşayan En Yaşlı \'Bükücü\'

Son Dakika Dünya Yaşayan En Yaşlı 'Bükücü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement