Bakan Zeybekci: "Chp Için de Iyi Olacak 16 Nisan" - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Zeybekci: "Chp Için de Iyi Olacak 16 Nisan"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "CHP için de iyi olacak 16 Nisan. CHP de Türkiye'nin iktidar umudu olan bir partisi haline gelecek 16 Nisan'da.

07.04.2017 02:06

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "CHP için de iyi olacak 16 Nisan. CHP de Türkiye'nin iktidar umudu olan bir partisi haline gelecek 16 Nisan'da." dedi.

Bakan Zeybekci, Akkonak Parkı'nda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'daki halk oylamasında CHP'yi Kılıçdaroğlu'ndan kurtarmak için "evet" diyeceklerini belirterek, "CHP için de iyi olacak 16 Nisan. CHP de Türkiye'nin iktidar umudu olan bir partisi haline gelecek 16 Nisan'da. Onun için CHP'li kardeşlerime ne olur selam söyleyin. Her biriniz bir CHP'li kardeşime deyin ki '16 Nisan'dan sonra hükümet olabilmek için yüzde kaç lazım? Yüzde 50 artı bir. Kemal Kılıçdaroğlu rüyasında bile yüzde 50'yi aldığını görse bu kabus diye yatağından zıplar kalkar, onu hayra yormaz." ifadesini kullandı.

Zeybekci 16 Nisan'dan sonra CHP'de değişiklikler olacağını kaydederek, şöyle devam etti:

"16 Nisan'dan sonra CHP yüzde 50'yi hedefleyen bir parti haline dönüşmek zorunda. Yüzde 50'yi hedeflediği zaman CHP, bu ülkenin yüzde 70'inin değerleriyle barışmak, onları kucaklamak zorunda. Bu hale gelen CHP'de de şimdi yüzde 24'ü kendine başarı olarak görenler CHP'de hayat bulamayacaklar. Dertleri, sıkıntıları o. Onun için tek ayak üzerinde 40 yalan söyler hale geldiler."

CHP'de milletvekillerinin genel başkanlarının arkasından gittiğini aktaran Zeybekci, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "16 Nisan'da 'evet' çıkarsa denize dökeceğiz' sözlerini hatırlatarak, "Bu millet denize dökmeyi çok iyi bilir. Bu millet, vatanına, bayrağına, devletine ve namusuna kastedenleri, bu millet onuruna kastedenleri denize nasıl döktüğünü tarihe öyle bir yazdı ki hala unutamıyorlar. Hele hele Denizlililer çok iyi bilir." ifadelerini kullandı.

Zeybekci, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, "Hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz." sözlerine üzüldüğünü dile getirerek, "O da aynı şeyi söylüyor. '16 Nisan'da hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş kadar sevineceğiz' diyor. Ben ötekini muhatap bile kabul etmiyorum. Millet ona haddini bildirecektir. Eminim bundan sonra milletin karşısına da çıkamayacaktır. Ama Sayın Baykal'a şunu söylüyorum, siyasete olan saygımdan, siyasetin bu ülkede itibarlı olması gerektiğine inandığımdan dolayı, 'Dilim sürçtü, bir anda gaflette bulundum ağzımdan kaçtı, bu milleten özür diliyorum, sözümü geri alıyorum' desin. Desin de benim onunla ilgili hayallerim suya düşmesin." diye konuştu.

Denizlililerin, 15 Mayıs 1919'da Yunan İzmir'e çıktığında Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin önderliğinde gösterdikleri direnişi hatırlatan Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Yunan silahını alır, kuşanır. Ordusunu alır, çağırır geçer senin karşına seninle savaşır. Sen de onu yenersin, denize dökersin. O düşman yiğit düşmandır. Hain düşmanlar da var tabii. Sinsi, tuzak kurar, oyun kurar. Bu ülkenin geleceğini, bu milletin geleceğini, bu bayrağın dalgalanmasını, bu vatanın bölünmezliğini her daim kendilerine hedef alan hain düşmanlar vardır, bölücü terör örgütü, FETÖ gibi. Bu millet onları da denize döktü. Bu millet onları da kazdıkları çukurlara gömdü. Şimdi Denizlililer, Müftü Ahmet Hulusi Efendinin torunları o densize diyor ki 'Bak o denize dökme burada oldu. Gel de o denize dökme nasıl olurmuş sana gösterelim.' Bu millet onların dersini verecek."

Bakan Zeybekci: "Chp Için de Iyi Olacak 16 Nisan"
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Zeybekci: 'Chp Için de Iyi Olacak 16 Nisan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement