Bebek'te Balık Yiyen Türk Erkeklerine Özel Tv Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Bebek'te Balık Yiyen Türk Erkeklerine Özel Tv Geliyor

Bebek\'te Balık Yiyen Türk Erkeklerine Özel Tv Geliyor

Türkiye'de 10 Farklı Kanal ile Faaliyet Gösteren Fox International Channels (Fıc) Şimdi de Fx Adlı Yeni Bir Kanal ile D Smart Ekranlarından 8'inci Kanalda Erkekleri Yakalamaya Çalışacak.

13.04.2008 02:21

Türkiye’de 10 farklı kanal ile faaliyet gösteren Fox International Channels (FIC) şimdi de FX adlı yeni bir kanal ile D Smart ekranlarından 8’inci kanalda erkekleri yakalamaya çalışacak.

FIC Türkiye Yöneticisi Adam Theiler dizilerden reality şovlara ve mizah programlarına kadar birçok farklı seçeneğin yer alacağı kanalı Türklere ’özel’ tasarladıklarını söyledi.

TÜRKİYE’de 10 farklı kanal ile faaliyet gösteren Fox International Channels (FIC) şimdi de FX adlı yeni bir kanal ile D Smart ekranlarından 8’nci kanalda erkekleri yakalamaya çalışacak. Dizilerden reality şovlara ve mizah programlarına kadar birçok farklı seçeneğin yer alacağı kanal ile ’özel’ erkeklere hitap edeceklerini söyleyen FIC Türkiye Yöneticisi Adam Theiler, "Bebek balıkçısına sadece balık yemek için giden erkekler ve çevreye fazla önem vermeyip hayattan gerçekten keyif almasını bilenler bu kanaldan çok hoşlanacak" dedi.

TELEVİZYONU AÇMA NEDENİ: Pazardaki açığı tespit ederek yerel ihtiyaçlara göre düzenlediği kanallarla Türkleri buluşturan Fox’un yeni kanalı FX, 18-44 yaş aralığındaki erkeklere iyi vakit geçirtmeyi hedefliyor. Kurgu, reality, yaşam tarzı, aksiyon, hız ve kadın unsurlarının ağırlıkta olduğu programlarla bir erkeğin televizyonu açma nedeni olmayı hedefleyen FX, Türkiye’nin erkeklere özel ilk kanalı olma özelliği de taşıyor. Adam Theiler’a göre FX izleyicisi herkesin sevdiği eğlence malzemesine bir süre kendini kaptırabiliyor. Ancak, uyum sağlamak için büyülenmiş gibi yapması gerekmiyor.

TÜRKLERE GÖRE TASARLADIK: Ülkelerde oluşturdukları kanalları o ülkelerin yerel özelliklerine göre şekillendirdiklerine dikkat çeken Theiler, şunları söyledi: "Türkiye’de bu seçimi yaparken de yine Türkiye’deki pazarlama bölümü çalışanlarımızla bir araya geldik. Hedefimiz erkekler. Hedef izleyicilerimizi sayılarla da belirlemedik. Temelde yaptığımız ülkelere göre konsept belirlemek. Burada Türk çalışanlarımız Türk erkeklerine hitap edecek yapımları belirledi. Ardından da belirlediğimiz bu yapımları Avrupa’daki pazarlama departmanı ile paylaştık. Bu iki bölümün yarattığı sinerji sonucunda da Türk erkeğine yönelik kanalı hazırladık."

GÜZEL KADIN GEÇİDİ DEĞİL: Erkeklerin ilgisini çekmek için kanalın sadece güzel kadınların geçit yaptığı bir konsept yaratmadıklarına dikkat çeken Theiler konuşmasını şöyle sürdürdü: "FX, erkeği kadınlara çekici gelmek istiyor. Bu da kadınları kanalın ikincil hedef kitlesi haline getiriyor. Tek bir erkeğe hitap etmeyen bu kanal değişik türdeki erkeklere çekici gelecek çeşitliliğe sahip.FX eğlenceli programları, güzel kızları,teknolojiyi, iyi yaamayı seven ama bunu gösteriş için yapmayan erkekleri hedefliyor."

17 MARKASI VAR: FIC’nin dünyada 17 markası bulunduğunu belirten Theiler FX’de yer alacak farklı programları da şu şekilde sıraladı: "Sleeper Cell, Burn Notice, Brotherhood, Life on Mars, 24, Matrioshki, Playmakers, Tilt, dramalarımız. Flight of the Conchords, Mind of a married man gibi komedi dizilerimiz de var. Ayrıca, Charlie Jade, X Files gibi kurgu konseptlerimiz de var. Reality, Speed, Penn&Teller, Cops gibi reality showlarımız var. Ayrıca Simpsons da FX’de olacak" dedi.

Baby TV’de ilk beştesiniz

TÜRKİYE’de bebek ve çocuklara yönelik kanalı Baby TV’ye en fazla ilgi gösteren ülkeler arasında yer aldığını belirten Adam Theiler, "Baby TV’nin internet sitesine üye olunabiliyor. Bu sitede Türkiye’nin 50 bine yakın üyesi var. Bu sayı ile ilk beştesiniz" dedi.

BİR AİLE KURDU: Baby TV’de renklerin ve seslerin çok ilgi çektiğini, zaman içinde de çocukların bu renk ve sesleri birleştirerek aralarındaki ilişkiyi kurmayı öğrendiğini söyleyen Theiler, kanalın kuruluş hikayesini ise şöyle anlattı: "Baby TV’nin yaratıcısı 3 çocuklu bir aile. Kendi 3 çocuğu için sürekli ’Bebek Einstein’ gibi kitaplar alan ebeveynler sonunda ’Bunu daha geniş bir platform olan televizyona taşısak nasıl olur’ diye düşünüp bu kanalı kurdu. Fox da çocukları silahlardan uzaklaştırıp kendilerine uygun içeriği bulmalarını sağlayan bu kanalı satın aldı."

İnovasyon 30 gün sürer

TÜRKİYE’de herhangi bir yeni uygulamanın en fazla 30 gün yeni kalabildiğini belirten Adam Theiler bu durumu şöyle açıkladı: "Bu sektörde Türkler bir uygulamayı en fazla 30 gün kendisine tutabiliyor. 30 gün sonra aynı uygulama ya kopyalanıyor. Ya da uyarlanıyor. bu nedenle çalışanlarımıza hep aynı şeyi söylüyorum: İnovasyon sadece 30 günlüktür."

News Corp için önemlisiniz

TGRT’yi alarak Türkiye’deki faaliyetlerini güçlendiren News Corp için Türkiye’nin önemli olduğuna dikkat çeken Adam Theiler, "Artık Rupert Murdoch’un oğlu olan James Murdoch News Corp’un uluslararası işlerinden sorumlu. Bu da News Corp’un uluslararası alanlardaki faaliyetlerine ne kadar önem verdiğini gösteriyor" dedi.

Murdoch’a birkaç adım uzaklıktayız

FOX International Channels (FIC) Türkiye’nin News Corporation’a Fox International Europe üzerinden bağlı olduğunu söyleyen Adam Theiler, "Averupa Fox International CEO’suna bağlı. O da Fox Entertainment Group’a bildiriyor. Fox Entertainment demek, Rupert Murdoch demek. Yani Murdoch’a sadece birkaç adım uzaktayız" dedi.

İyiler iki yıl aynı pozisyonda kalamaz

FOX International Channels’da (FIC) iyi iş yapan bir çalışanın iki yıl aynı pozisyonda kalamayacağını söyleyen Adam Theiler, "Burada yöneticiler herkesin zayıflıklarını ve başarılarını bilmek ve çalışanına sahip çıkmak zorunda. Biz yöneticilerden çalışanı için çarpışmasını bekleriz. Türkiye’de ’iki katını vereyim bende çalış’ diyen çok fazla yapım şirketi var. Ancak, gelecek vaad ettiğimiz için bugüne kadar bir kişi bile kaybetmedik. Kimseye kalın da demedik. Sadece şartları anlattık ve onlar kalmaya karar verdi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bebek'te Balık Yiyen Türk Erkeklerine Özel Tv Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement