Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Özelleştirilmesi - Son Dakika
Ekonomi

Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Özelleştirilmesi

Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Özelleştirilmesi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Akdeniz, Boğaziçi ve Gediz Elektrik Dağıtım şirketlerinin özelleştirilme ihalesine katılmak için son başvuru tarihlerini açıkladı.

06.08.2012 16:10  Güncelleme: 16:14

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Akdeniz, Boğaziçi ve Gediz Elektrik Dağıtım şirketlerinin özelleştirilme ihalesine katılmak için ön yeterlilik son başvuru tarihlerini açıkladı.

İdare'den yapılan yazılı açıklamada, söz konusu ihalelere ön yeterlilik başvurusunda bulunmak isteyen tüzel kişi ve ortak girişim gruplarının Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ için en geç 21 Eylül 2012, Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ için en geç 28 Eylül 2012, Gediz Elektrik Dağıtım AŞ için de en geç 5 Ekim 2012 tarihinde saat 16.00'ya kadar İdareye başvurmalarının gerektiği belirtildi.

Anılan tarih ve saatlerden sonra yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği belirtilen açıklamada, İdare'nin süreyi uzatma hakkını saklı tuttuğu kaydedildi.

Açıklamada, ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda ön yeterlilik kriterlerini taşıdığına karar verilen katılımcıların tekliflerini, ihale şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ için en geç 6 Kasım 2012, Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ için en geç 13 Kasım 2012 ve Gediz Elektrik Dağıtım AŞ için en geç 20 Kasım 2012 günü saat 16.00'ya kadar kapalı bir zarf içerisinde İdare'ye elden teslim etmeleri gerektiği ifade edildi.

Her üç şirketteki yüzde 100 oranındaki hissenin, blok satış yöntemi ile özelleştirileceğine işaret edilen açıklamada, ihalelerin kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada, İhale Komisyonu'nca gerekli görüldüğü takdirde ihalelerin, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabileceği duyuruldu.

Öte yandan, hisseleri satışa konu şirketler için teklifler ayrı ayrı verilecek. Verilen tekliflerde, şirketler birbiriyle ilişkilendirilemeyecek ve verilen teklifler herhangi bir şart içeremeyecek.

İhalelere yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. İhaleye katılabilmek için gizlilik taahhütnamesi imzalanması, şirket hakkında hazırlanan tanıtım dokümanı ile ihale şartnamesinin alınması ve ön yeterlilik kriterlerinin karşılanması zorunlu olacak. Ortak girişim grubu üyelerinden birinin tanıtım dokümanı ve ihale şartnamesi alması yeterli olup, ortak girişim grubunun her bir üyesinin ayrı bir gizlilik taahhütnamesi imzalaması gerekecek.

-Geçici teminat bedelleri-

Katılımcıların, teklif verebilmeleri için, her bir şirket yönünden ayrı ayrı olmak üzere, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ için 15 milyon, Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ için 30 milyon ve Gediz Elektrik Dağıtım AŞ için 23 milyon doları tutarındaki geçici teminat bedelini vermeleri gerekecek.

Muhabir: Erdal Çelikel

Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Özelleştirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement