Emlakçılar Toprak Reformu Yasa Tasarısını Kabul Etmiyor - Son Dakika
Ekonomi

Emlakçılar Toprak Reformu Yasa Tasarısını Kabul Etmiyor

Emlakçılar Toprak Reformu Yasa Tasarısını Kabul Etmiyor

Diyarbakır Emlakçılar Derneği üyeleri, sektörün problemlerini görüşmek üzere Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir araya geldiler.

28.05.2014 15:22

Dernek Başkanı Mustafa Koç moderatörlüğünde gerçekleşen toplaya DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan da katılımda bulundu. Toplantıda özellikle Tarım Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu Toprak Reformu kanun tasarısının, mülkiyeti tek bir mirasçıya devredilmesini öngörmesi, ciddi bir sorun olarak belirlendi.

Özellikle Diyarbakır ekonomisinin lokomotifi konumunda olan inşaat sektörünü ve emlak piyasasını ciddi anlamda sıkıntıya sokacak olan yasa tasarısının tekrardan düzenlenmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirten Dernek Başkanı Mustafa Koç, mevcut yasa tasarısının emlakçılık sektörüne darbe indireceğini belirtti.

Koç, aynı zamanda metrekare rayiç bedellerinin belirlendiği komisyonda Emlakçılar Derneğinden herhangi bir yetkilinin bulunmamasını da eleştirdi. Karaçalı bölgesindeki arazilerin belediye tarafından imara açılmasına rağmen sonrasında toprak reformu kapsamında satışlara şer konmasının, da hem mülk sahiplerini hem de alıcıları ve aynı zamanda emlakçıları mağdur ettiğini belirten Koç, yetkililerin mevcut uygulamaların düzeltilmesi için yetkilileri uyardı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Emlakçılar Toprak Reformu Yasa Tasarısını Kabul Etmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement