EPDK Başkanlığına Atama - Son Dakika
Ekonomi

EPDK Başkanlığına Atama

EPDK Başkanlığına Atama

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı'na Mustafa Yılmaz atandı.

20.02.2014 16:38

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanlığına Mustafa Yılmaz'ın atanmasıyla kurum yönetimi yeniden şekillendi.

EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, yıllık 120 milyar dolar ticaret hacmi olan ve 30 binin üzerinde lisanslı şirketin faaliyet gösterdiği elektrik, petrol, doğalgaz ve LPG piyasalarını düzenleyip denetlemekle görevli olan kurumun Başkan, İkinci Başkan ve kurul üyelerinin ataması yapıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı'na göre EPDK Başkanlığına, 10 yıldır Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Üyeliği ve İkinci Başkanlık görevlerini üstlenen Mustafa Yılmaz atandı.

Kurumun Mustafa Yılmaz'dan boşalan İkinci Başkanlığı'na Ümit Kayrak, kurul üyeliklerine ise daha önce kurumda Hukuk Dairesi Başkanlığı ve Kurul Üyeliği yapan Zekeriye Gökşenli ile İbrahim Tan getirildi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 1966 yılında Gaziantep Nizip'te doğdu. 1984-1988 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde hukuk eğitimini tamamladı. İstanbul'da 1989 yılında serbeste avukatlığa başladı. 1993-2004 yılları arasında enerji sektöründe avukatlık mesleğini icra etti.

Bazı sivil toplum örgütü faaliyetlerine katkıda bulunan Mustafa Yılmaz, 21 Şubat 2004'te Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. Mustafa Yılmaz, evli ve 3 çocuk babası.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi EPDK Başkanlığına Atama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement