Garanti Bankası ve Tosyöv Girişimci Eğitecek - Son Dakika
Ekonomi

Garanti Bankası ve Tosyöv Girişimci Eğitecek

Garanti Bankası ve Tosyöv Girişimci Eğitecek

Garanti Bankası ile Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), iş dünyasına yeni girişimciler kazandırmak için güç birliği yapacak Garanti Bankası ile Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli...

19.04.2012 16:06

Garanti Bankası ile Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), iş dünyasına yeni girişimciler kazandırmak için güç birliği yapacak Garanti Bankası ile Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), iş dünyasına yeni girişimciler kazandırmak için güç birliği yapacak.

İşbirliğinin duyurulmasına yönelik yapılan ortak açıklamaya göre, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB), "Girişimcilik Destek Programı" kapsamında TOSYÖV, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" vererek, geleceğin işadamları eğitilecek. Bu yılın sonuna kadar Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Gaziantep, İzmir, Konya, Malatya ve Ordu'dan seçilecek 30'ar girişimci adayı, ücretsiz eğitimlerden yararlanacak. TOSYÖV uzman ve eğitmenleri tarafından verilecek 60 saatlik ders programı, sınıf içi eğitimlerin yanı sıra atölye çalışmalarını da içerecek. Bu kapsamda yüzde 80 devam zorunluluğunun bulunduğu eğitim sonunda, girişimci adaylarına "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Sertifikası" verilecek. Eğitimde hazırlayacakları iş planıyla KOSGEB'e başvurabilecek katılımcılar, onay almaları halinde, 27 bin TL'ye varan hibe ve 70 bin TL'ye varan faizsiz kredi imkanlarından faydalanabilecek.

-"KURUMSALLAŞMIŞ KOBİ'LERE İHTİYACIMIZ VAR"-

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, işletmelerin kuruluş aşamasındaki bilgi eksikliği, kurumsallaşma sürecindeki yetersizlikler, bilanço oluşturma ve nakit yönetimindeki zaafları, sürdürülebilirliklerinin önündeki en büyük engeller olarak sıraladı. Özen, özellikle de önümüzdeki günlerde uygulamaya geçecek, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun getireceği düzenlemelerin, KOBİ'lerin iş yapış şekillerine yeni boyutlar kazandıracağına işaret etti. Özen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu nedenle, sağlıklı bir ekonomik yapı için yeni iş alanları yaratacak, inovatif ürün ve hizmetlerle ekonomiyi daha da canlandıracak, finansal yapısı güçlü, kurumsallaşmış KOBİ'lere ihtiyacımız var. TOSYÖV ve KOSGEB ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde, KOBİ olma yolundaki girişimcilerin yeterli bilgi birikimine ulaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Ülkemizdeki girişimci sayısının daha da artması için, Girişimciliği desteklemeye yönelik eğitimler ve yeni teşvik yasasının getirdiği bölgesel ve sektörel teşvikler sayesinde, özellikle ekonomiyi canlandıracak yatırımların özellikle Anadolu'da daha da artacağına inanıyoruz."

-"KURUP BATIRAN GİRİŞİMCİ DÖNEMİ KAPANACAK"-

TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sönmez de Türkiye'nin kamu ve özel sektörü ile girişimciliği keşfettiğini söyledi. Girişimciliğin 7'den 77'ye kadın-erkek, genç-yaşlı herkes tarafından bir nosyon olarak kazanılmasından geçtiğini bildiklerini ifade eden Sönmez, 23 yıllık faaliyetlerinin ağırlığını, girişimci yetiştirme konusunun oluşturduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'de girişimcilik eğitimini yaygınlaştırmak ve derinleştirmek misyonumuz kapsamında, KOSGEB'in sunduğu olanak ve Garanti Bankası'nın sağladığı destekle yeni bir çalışma başlatıyoruz. Girişimci eğitimini en birikimli uzman eğitimciler vasıtasıyla gerçekleştireceğiz. Amacımız, yüzlerce, hatta binlerce yaratıcı, yenilikçi, bilinçli, özgüven sahibi, daima sosyal sorumluluk çerçevesinde düşünen, topluma katma değer sunan, küresel vizyonla hareket eden girişimciler yetiştirmek. Üç-beş yıllık işletmeler kurup batıran "girişimci' dönemi artık kapanacak. Kuracakları işletmelerle Türkiye'yi de yeniden kuracak olan girişimciler dönemi açılacak."

-"71 BİN 684 GİRİŞİMCİ EĞİTİLDİ, 3 BİN 350'Sİ İŞİNİ KURDU"-

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise, işbirliği kapsamındaki, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri"nin, iş arayanlar başta olmak üzere kadınlar, gençler ve engelliler olmak üzere tüm gruplara yönelik olduğunu söyledi. Kaplan, 2010-12 yıllarında düzenlenen 2 bin 622 girişimcilik eğitim programları ile 71 bin 684 girişimci adayı eğitildiğini, 3 bin 350 girişimcinin ise eğitimini tamamlayarak işini kurduğunu açıklayarak, "Girişimcilik Destek Programı'mız ile girişimcilere, 30 bin TL geri ödemesiz, 70 bin TL de geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin TL'ye kadar destek veriyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Garanti Bankası ve Tosyöv Girişimci Eğitecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement