İnegöllü Mobilyacılardan Mısır'a Özel Fiyat - Son Dakika
Ekonomi

İnegöllü Mobilyacılardan Mısır'a Özel Fiyat

İnegöllü Mobilyacılardan Mısır\'a Özel Fiyat

Mısır'da meydana gelen olaylara karşı kayıtsız kalmayan Bursa İnegöl Mobilyacılar Odası, iç savaşın bitmesiyle beraber Mısır'a özel indirimli mobilya kampanyası başlatacak.

21.08.2013 13:53

Mısır'da meydana gelen olaylara karşı kayıtsız kalmayan Bursa İnegöl Mobilyacılar Odası, iç savaşın bitmesiyle beraber Mısır'a özel indirimli mobilya kampanyası başlatacak.

Mısır halkının kalkınması için kolları sıvayan İnegöllü mobilyacılar, Mısır'daki iç savaşın bitmesini dört gözle bekliyor. İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İHA'ya mobilya sektörünü değerlendirdi. Ayhan, "Ramazan ayları her yıl genelde sektörümüz için sakin geçer. Düğünler de ramazandan önce ya da sonra oluyor. Ramazanda mobilya alıcıları gezer, fakat alışverişler bayramdan sonraya kalır. Sektörümüz bu sene de aynı durumla karşı karşıya kaldı. Türkiye genelinde yapılan araştırmaya göre düğünlerin yüzde 70'i ramazan bayramından yılbaşına kadar olan dilim içerisinde oluyor. Türkiye genelinde yapılan düğün sayısı 500 bin civarında. Bu düğünlerin mobilya sektörüne, beyaz eşyaya ve diğer sektörlere hareket getireceğini düşünüyorum. Çünkü bizim örf ve adetlerimizde düğün önemlidir. İnşallah iç pazarda hareketlilik hızlanır" dedi.

İÇ SAVAŞLAR SEKTÖRÜ BALTALADI

Komşulardaki istikrarsızlık ve iç savaşların sektöre balta vurduğunun altını çizen Ayhan, "Mısır ve Suriye'deki hiç tasvip etmediğimiz antidemokratik darbeler bizi derinden yaraladı. Müslüman kardeşlerimizin hunharca katledilmesi bizi çok üzdü. İnşallah Suriye ve Mısır'daki iç savaşlar biter" diye konuştu.

İç savaşların bitmesi halinde destek vermek için yardımcı olacaklarını vurgulayan Ayhan, "Mobilyalarımızı gerekirse daha ekonomik şartlarda satmaya hazırız. Yeter ki bu ülkeler toparlansın. Özel indirimli fiyat konusunda kampanya başlatırız. Suriye ve Mısır'a özel fiyatlarla destek olmaya hazırız. Suriye'de oturacak doğru dürüst ev bile kalmadı. Halkın üzerine bombalar yağıyor. İnsanlar gerçekten perişan. Elimizden geldiğince o ülkelere yapacağımız ihracatlarda daha ekonomik fiyatlar politikası uygulamak için mobilyacılarımıza çağrı yaparız. Yeter ki o ülkelerdeki akan kan dursun. Bu konuda mobilyacılarımızın cömert olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"DÜŞMAN OLDUĞUMUZ ÜLKELERİN EKONOMİLERİ DÜZELSİN DİYE DUA EDİYORUZ"

Eskiden mobilya ihracatında İnegöl'ün tercih ettiği ilk ülkenin Yunanistan olduğunu anlatan Ayhan, "Yunanistan'daki ekonomik kriz İnegöllü mobilyacıyı etkiledi. Dünyanın global hale gelemisyel komşumuzdaki yangın bize de zarar veriyor. İç savaş bize de zarar veriyor. Eskiden düşman olduğumuz ülkelerin bir an önce ekonomilerinin düzelmesi için dua eder duruma geldik. Büyük firmaların iç pazarda ürünlerini tüketmesi mümkün değil" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İnegöllü Mobilyacılardan Mısır'a Özel Fiyat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement