İş Gücü Piyasa Faaliyetleri - Son Dakika
Ekonomi

İş Gücü Piyasa Faaliyetleri

İş Gücü Piyasa Faaliyetleri

"İş Gücü Piyasa Faaliyetleri" çerçevesinde 3 bin 223 işletme yerinde ziyaret edildi.

24.01.2013 17:03  Güncelleme: 18:24

İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, "İş Gücü Piyasa Faaliyetleri" çerçevesinde 3 bin 223 işletmenin ziyaret edildiğini belirterek, "İşverenlerden 13 bin 61 kişilik açık iş talebi alındı, bunlardan 9 bin 734 kişi işe yerleştirildi. Bin 190 kişi de kamu kurumlarında işe yerleştirildi" dedi.

Samsun Gelişim Merkezi'nin (SAGEM) ikinci dönem faaliyetleri İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçarslan tarafından gerçekleştirilen bir sunum ile başladı. İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçarslan'ın sunumundan önce açılış konuşması yapan SAGEM Başkanı Adnan Öz, bir toplumun kalkınabilmesi için tükettiğinden fazla üretmesi gerektiğini kaydederek, "Üretim ise kalifiye elemanla yapılıyor. Türkiye'nin hem işsizlik sorunu var hem de kalifiye eleman sıkıntısı var. Bu sorun hepimizin sorunu bu sorunun çözümüne hepimizin katkı vermesi gerekiyor" dedi.

Daha sonra söz alan İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, İŞKUR'un 2012 yılı faaliyetleri hakkında bilgi vererek başladığı sunumunda, 2012 yılında birçok yeniliğe ve başarıya imza attıklarını belirterek, "Yıl içerisinde kurumumuzca istihdam edilmiş olan 32 iş ve meslek danışmanı görevine başlamış olup, İŞKUR tarafından sunulan danışmanlık ve işe yerleştirme hizmetlerine yeni bir soluk getirmiştir.

İş ve meslek danışmanlığı faaliyetlerinin etkinliği ve ulaşılabilirliği ile kurumun tanınırlığının arttırılması, işbirliği kültürünün geliştirilmesi amaçlarıyla üniversitelerin kariyer merkezleri, öğrenci temsilcilikleri ve öğrenci kulüpleri ile yakın işbirliğine gidilmesi gerekliliği ihtiyacı doğmuştur" diye konuştu.

Kılıçarslan şöyle devam etti: "İŞKUR-İl Milli Eğitim Müdürlüğü-Samsun Rehberlik Araştırma Merkezlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) hizmetleri kapsamında yapılan toplantı neticesinde ilköğretim 8. sınıf ve ortaöğretim 9. ve 12. sınıf öğrencilerine kurum hizmetlerinin tanıtımı, meslek seçiminin önemi, meslek seçiminin aşamaları, iş arama becerileri İş görüşmesi teknikleri ve mesleki gelişim olanakları hakkında seminerler düzenlenmesi kararı alınmıştır."

İŞKUR'un Samsun'da yürütmüş olduğu İş Gücü Piyasa Faaliyetleri çerçevesinde 3 bin 223 işletmenin ziyaretinin gerçekleştirildiğini ifade eden Kılıçarslan, "İşverenlerden 13 bin 61 kişilik açık iş talebi alınmış bunlardan 9 bin 734 kişi işe yerleştirilmiştir. Bin 190 kişi kamu kurumlarında işe yerleştirilmiştir. 5 bin 507 kişinin İşsizlik Sigortası başvurusu alınarak kendilerine tam asgari ücrete kadar destek sağlanmıştır. Toplamda 25 bin 354 kişiye hizmet sağlanarak yaklaşık 30 milyon TL ödenek kullanılmıştır" şeklinde konuştu.

İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçarslan son olarak 2012 yılı Samsun İli İşgücü Piyasası Talep Araştırması Sonuçları hakkında konuşarak, "Araştırma Samsun ilindeki 10 ve daha fazla kişi çalışanı olan işletmeler ile yüz yüze ziyaretler yaparak gerçekleştirilmiştir. İktisadi faaliyet sınıflamasına göre 'tarım, ormancılık ve balıkçılık', 'kamu yönetimi ve savunma, zorunlu sosyal güvenlik', 'hane halklarının işverenler olarak faaliyetleri' ile 'uluslar arası örgütler ve temsilciliklerinin faaliyetleri' araştırma kapsamı dışında bırakılmıştır. Araştırma döneminde istihdam edilenlerin yüzde 79'u erkek, yüzde 21'i ise kadın nüfustur. Yüzde 4,6'sı 10 kişiden az, yüzde 95,4'ü ise 10 kişiden fazla çalışanı olan işyerlerinde çalışmaktadır. Yüzde 62,8'i imalat, toptan perakende ticaret ve inşaat sektöründe çalışmaktadır. Yüzde 27,3'ü nitelik gerektirmeyen meslekler grubundadır" istatistiklerine yer verdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İş Gücü Piyasa Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement