Mam Eski Başkanı Aydın'ın Avukatı Balcı Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Mam Eski Başkanı Aydın'ın Avukatı Balcı Açıklaması

Mam Eski Başkanı Aydın\'ın Avukatı Balcı Açıklaması

"Müvekkilimin söz konusu iddialarla hiçbir ilgisi bulunmadığı gibi, TÜBİTAK’ta yapmış olduğu görev itibariyle de haberlere konu iddiaların içerisinde yer alması mümkün değildir"

27.02.2014 13:21

Marmara Araştırma Merkezi (MAM) eski Başkanı Prof. Dr. Murat Aydın'ın Avukatı Süleyman Balcı, bazı basın yayın organlarında "Kriptolu Telefon Dinlemeleri" başlığı altında haberlerin yer aldığını hatırlatarak, "Müvekkilimin söz konusu iddialarla hiçbir ilgisi bulunmadığı gibi, TÜBİTAK'ta yapmış olduğu görev itibariyle de haberlere konu iddiaların içerisinde yer alması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, bazı yazılı ve görsel basın-yayın organlarında "Kriptolu Telefon ve Ses Kaydı" başlığı altında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın açıklamalarına yer verildiğini anımsattı.

Söz konusu haberlerde, "Işık, ayrıca TÜBİTAK'ta görevden alınan personelin olduğunu belirterek, MAM Başkanı Prof. Dr. Murat Aydın'ın da görevden alındığını bildirdi" şeklinde ifadelerin yer aldığına işaret eden Balcı, şunları kaydetti:

"Haberlerin veriliş şekli, 'Kriptolu Telefon Dinlemeleri' başlığı altında isminin anılmış olması ve bu dinlemeler sebebiyle bir kısım görevden alımların olduğunun ifade edilmesi sanki müvekkilimin de habere konu iddialarla ilişkili olduğu izlenimi oluşturmuş ve kamuoyunda yanlış algıya sebebiyet vermiştir. Halbuki müvekkilimin söz konusu iddialarla hiçbir ilgisi bulunmadığı gibi, TÜBİTAK'ta yapmış olduğu görev itibarıyla da haberlere konu iddiaların içerisinde yer alması mümkün değildir. Zira müvekkilim TÜBİTAK MAM Başkanı olarak görev yapmış olup, MAM'ın kriptoloji, kriptolu telefonlar, bunların yazılımı veya donanımıyla ilgili herhangi bir çalışma alanı bulunmamaktadır."

Balcı, müvekkilinin, başkanlık görevinde beş ay bulunduğunu, habere konu iddiaların ortaya çıkmasından daha önce, 5 Şubat 2014 tarihinde MAM Başkanlığı göreviyle bir ilişkisinin kalmadığını ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mam Eski Başkanı Aydın'ın Avukatı Balcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement