Özel Halk Otobüsleri 65 yaş üstü vatandaşları sadece 4 gün ücretsiz taşıyacak - Son Dakika
Ekonomi

Özel Halk Otobüsleri 65 yaş üstü vatandaşları sadece 4 gün ücretsiz taşıyacak

Özel Halk Otobüsleri 65 yaş üstü vatandaşları sadece 4 gün ücretsiz taşıyacak

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı (TÖHOB) Ercan Soydaş, tüm Türkiye'deki özel halk otobüslerinin her ayın sadece 4 günü 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz taşıma kararı aldığını duyurdu. TÖHOB üyeleri, 18 farklı gruptaki yolcuları her ayın 1'i ile 4'ü arasında taşıyacaklarını belirtti. Geri kalan günlerde ise vatandaşların kamu araçlarını kullanmaları gerektiğini söyledi.

15.10.2023 17:22

TÖHOB 81 ilde 65 yaş üstü vatandaşları sadece 4 gün ücretsiz taşıma kararı aldı

ANKARA - Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, tüm Türkiye'deki özel halk otobüslerinin her ayın sadece 4 günü 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz taşıma kararı aldığını duyurdu.

TÖHOB üyeleri Ankara Ticaret Odası'nda bir araya geldi. Üyeler, içlerinde 65 yaş üstü vatandaşlarında olduğu ücretsiz taşıma hakkı olan 18 farklı grup hakkında karar aldı. Soydaş, ücretsiz taşıma bedelini artık ödememe kararı aldıklarını kaydederek, "Daha önce açıkladığımız dört grup dışında kalan ve ücretsiz seyahat hakkı olan 18 farklı gruptaki yolcularımızı her ayın 1'i ile 4'ü arası taşıyalım. Geri kalan kısımdan da rica ediyorum, lütfen kamu araçlarını kullansınlar. Bakanlığın verdiği destek iki günlük karşılamayı sağlıyor. İki gün esnaflarımızdan fedakarlık bekliyoruz" diye konuştu.

Tüm vatandaşlardan anlayış beklediklerini belirten Soydaş, "Cihazları sökmek gibi mevzuata göre bir hakkımız yok. Arkadaşlarımız vatandaşlarımızı uyaracaklar. Araçlarımıza tüm Türkiye genelinde bilgilendirme yazısı asacağız" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Özel Halk Otobüsleri 65 yaş üstü vatandaşları sadece 4 gün ücretsiz taşıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement