S&p, 6 Finansal Kuruluşun Notunu Artırdı - Son Dakika
Ekonomi

S&p, 6 Finansal Kuruluşun Notunu Artırdı

S&p, 6 Finansal Kuruluşun Notunu Artırdı

Hüseyin Karatepe - Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, Standard and Poor's'un (S&P) 6 finansal kuruluşun kredi notunu arttırmasına ilişkin, "Bu durum önümüzdeki süreçte yurt içi faiz oranlarındaki düşüş eğiliminin hız"...

05.04.2013 18:19

Hüseyin Karatepe - Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, Standard and Poor's'un (S&P) 6 finansal kuruluşun kredi notunu arttırmasına ilişkin, "Bu durum önümüzdeki süreçte yurt içi faiz oranlarındaki düşüş eğiliminin hız kazanabileceğine işaret ediyor" dedi.

Ban, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'de 6 finans kuruluşunun kredi notunu BB'den BB+'ya yükseltmesini AA muhabirine değerlendirdi.

Türkiye'de faaliyet gösteren bankaların dış finansman ihtiyacının bir süredir yüksek seviyelerde olduğunu kaydeden Ban, söz konusu ihtiyacın zamanla azalmaya başladığını ifade etti.

Bankaların ilerleyen süreçlerde daha iyi şartlarda finansman sağlayabileceklerini belirten Ban, "Bu durum önümüzdeki süreçte yurt içi faiz oranlarındaki düşüş eğiliminin hız kazanabileceğine işaret ediyor" dedi.

Ban, makro açıdan bakıldığında, kredi faizlerinin düşmesiyle reel sektörün daha ucuza kredi kullanabilecekleri bir ortam oluşabileceğine işaret ederek, buna bağlı olarak azalan maliyetlerin reel sektörün rekabet gücünü arttıracağını vurguladı.

Sektörün rekabet gücünün artmasıyla, üretim miktarının da artabileceğini ifade eden Ban, bu durumdan, ülkenin büyüme hızının da olumlu etkileneceğini söyledi.

Ban, şunları kaydetti:

"S&P'den gelen açıklamalar kapsamında, elinde önemli seviyelerde kamu borçlanma kağıdı tutan bankaların kredibilitesinin, Türkiye'nin kredi notunun artmasıyla birlikte yükseldiğini görüyoruz. Bu durum, artan ülke kredi notuyla birlikte ülkemize girecek olan sermaye miktarının önemli seviyelerde artacağını gösteriyorken, önümüzdeki süreçte Türk bankalarının kredibilitesinin ülkemizin kredibilitesi ile paralel olarak artacağına işaret ediyor."

Yayıncı: Fazilet Özer - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi S&p, 6 Finansal Kuruluşun Notunu Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement